Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poznata imena kandidata za start-up kompanije mladih

23.05.2018. 08:24 / Izvor: Akta.ba

Sparkasse Bank dd BiH uputila je poziv mladim osobama, državljanima BiH, da se prijave na  program "Korak po korak“.

"Od 68 pristiglih aplikacija, odabrali smo 31. To su zaista odlične ideje, a ono što posebno raduje je da projekti stižu iz cijele BiH. U narednom periodu odabrani aplikanti idu u fazu e-učenja i rad uz mentore. Dobit će mentorsku podršku na teme  razvoja biznis ideje, analize tržišta i konkurencije, upravljanja troškovima i finansijskog poslovanja, podršku u razvoju biznis planova, podršku prilikom osnivanja preduzeća, a sve to ima za cilj da ih maksimalno dobro pripremi za narednu fazu, izradu poslovnog plana", izjavio je Adnan Mušić, regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta.

"Korak po korak" je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini  koji ima za cilj da putem razvoja preduzetničkih znanja i vještina pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. U svim zemljama u kojima posluju, članice Erste grupacije uspješno provode projekte društvenog bankarstva, a ovo je prvi put da se projekat realizuje i u BiH, u saradnji s Fondacijom Mozaik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti