Poznati potencijalni ministri u Vladi KS - Džuvo, Martinović i Adnan Delić

09.12.2020. 16:31 / Izvor: Akta.ba
Poznati potencijalni ministri u Vladi KS - Džuvo, Martinović i Adnan Delić

Džuvo je trenutno zaposlena u Poliklinici, na funkciji direktora, Martinović je bankar, broker i konsultant...

Uskoro bi mogla biti poznata imena nove Vlade u Kantonu Sarajevu. Niko se iz „četvorke“ zasad nije javno izjasnio, ali neka imena se spominju češće od drugih.

Kako nezvanično saznajemo, nova ministrica zdravstva bit će Almira Hadžović-Džuvo. Džuvo je trenutno zaposlena u jednoj poliklinici, na funkciji direktora. Prema nama dostupnim informacijama, Džuvo je završila Medicinski fakultet u Sarajevu, zdravstevni menadžment, specijalizirala te objavila tri stručna rada. Javnosti je poznatija kao bivša dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Kandidat za ministra finansija ispred „četvorke“ trebao bi biti Tomislav Martinović. Martinović je, kroz različite finansijske institucije, 15 godina radio u investicijskom bankarstvu. Posjeduje licence za investicijsko savjetovanje te je ovlašteni procjenitelj kompanija. Magistar je bankarstva, finansija i osiguranja. Radio je u Društvu za upravljanje fondovima Blago, kao izvršni direktor, Mojoj banci, kao izvršni direktor u brokerskoj kući FIMA int Sarajevo i Externi konsultant za GIZ i USAID.

Ministarstvo Privrede će, sve su prilike, preuzeti kandidat NIP-a Adnan Delić.

B.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti