Praksom do prvog zaposlenja

04.09.2017. 14:23 / Izvor: Akta.ba
Praksom do prvog zaposlenja

AP Lab je praksa koja je nastala 2013. godine s ciljem da se polaznicima pruži prilika da svoje teorijsko znanje primjene kroz praktično iskustvo.

Nakon čitanja mnogobrojnih oglasa za posao, uvijek postoji jedna sitnica koja bude presudna za apliciranje. Ta sitnica je traženo radno iskustvo, od 3 do 5 godina, pogotovo kada je riječ o softverskoj industriji, u kojoj teorijsko znanje i fakultetska diploma ne igraju značajnu ulogu. Ono što se traži jeste praktično znanje, vještine i stvarne kompetencije.

Kako da posao dobiju mladi koji su tek završili fakultet a koji svoju karijeru ne mogu započeti jer nemaju ni dan radnog iskustva? Iskustvo koje nije iz struke, rijetko se uzima u obzir, a priliku za zaposlenje mogu dobiti samo ukoliko imaju radno iskustvo u struci. Sve to predstavlja jedan začarani krug. Međutim, kompanija Authority Partners ponudila je rješenje.

AP Lab je praksa koja je nastala 2013. godine s ciljem da se polaznicima pruži prilika da svoje teorijsko znanje primjene kroz praktično iskustvo. Kako izgleda raditi sa najmodernijim tehnologijama i alatima, šta je sve potrebno za isporuku finalnog proizvoda klijentu? Pitanja su na koja će odgovor dobiti još jedna grupa polaznika, zaljubljenika u programiranje, te steći radne navike i iskustvo potrebno za razvoj karijere u softverskoj industriji.

Izvrsno i odgovorno poslovanje, koje Authority Partners realizira u Bosni i Hercegovini već dvanaest godina, usmjereno je između ostalog ka pozitivnom rastu i razvoju softverske industrije, ali i društva uopće. Svjesna okruženja u kojem djeluje ova kompanija brojnim aktivnostima, kao što je Bit Lab, nastavlja sa pozitivnom praksom koja će doprinijeti tome da jednog dana BiH postane mnogo bolje mjesto za život. U prilog tome govori činjenica, da je u sklopu AP Lab prakse, do sada održano 19 trening sesija, kroz koje je prošlo 212 praktikanata, od čega je 43 najtalentovanijih zaposleno u kompaniji.

"AP Lab praksa je bila moja posljednja stepenica ka zaposlenju, jer sam svoje prvo radno mjesto dobio upravo zahvaljujući znanju i vještinama koje sam stekao na praksi. Naravno i preporuke mentora su bile od velikog značaja", izjavio je Mirza Selimović, Dev Team Lead u kompaniji Authority Partners.

I ove godine u sklopu Cloud Master trening programa, AP Lab donosi 16 sedmica vrhunskih predavanja i rad na najnovijim tehnologijama uz vodstvo iskusnih mentora. Prijaviti se mogu talentovani i strastveni pojedinci koji su zainteresirani za karijeru posvećenu razvoju softvera. Najbolji praktikanti imat će priliku zaposliti se u kompaniji Authority Partners, te raditi u timovima na izazovnim projektima.

Više informacija o AP Lab Cloud Master trening programu na https://authoritypartners.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti