Praktikanti završili obuku iz Projektnog menadžmenta u ICBL

16.07.2012. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
Praktikanti završili obuku iz Projektnog menadžmenta u ICBL

Pedeset studenata i đaka uspješno je završilo obuku iz Projektnog menadžmenta u sklopu studentske prakse u Inovacionom centru Banja Luka. Cilj treninga, kojeg je održao magistar nauka iz projektnog menadžmenta Marko Stevanović, bio je da se praktikanti nauče vještinama iz oblasti upravljanja te pripreme za naredne dvije sedmice prakse tokom kojih će raditi na zajedničkom projektnom zadatku.

(Violeta Vukomanović)

Stevanović je izrazio izuzetno zadovoljstvo zbog ozbiljnosti koju su praktikanti pokazali tokom obuke. "Mnogo truda je uloženo u sve što su radili protekle sedmice. Veoma sam sretan što sam imao priliku da upoznam mlade ljude koji su spremni da vode neku svoju poslovnu ideju na ovaj način", prokomentarisao je.

Violeta Vukomanović, student I godine Prirodno-matematičkog fakulteta, sa svojim je timom radila na projektu "e-Taxi“. "Ova sedmica prakse u kojoj smo učili o projektnom menadžmentu pomogla mi je puno. Pravljenje projekta i moja uloga projekt menadžera, kao i samo izlaganje projekta, bili su jako zanimljivi", rekla je i dodala kako će joj stečeno znanje sigurno biti korisno u daljem učenju i radu.

Obuka iz Projektnog menadžmenta uslijedila je nakon obuke iz Timskog rada, koju je u prvoj sedmici održao Miloš Todorović. Pored navedenih treninga iz standardne ponude Trening odjeljenja ICBL-a, studenti i đaci informaciono-komunikacijskih tehnologija obučavaju se u šest informatičkih preduzeća među kojima su Teleklik, Aneks, Ultimax, Evron, Inova i Lanaco.

Praksa je rezultat saradnje Inovacionog centra sa pilot programom USAID-a "Partnership for Innovation", a traje od 02. do 27. jula ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti