Predana deminirana površina lokaliteta gornji Skipovac 1

11.11.2013. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
Predana deminirana površina lokaliteta gornji Skipovac 1

Radi se o projektu prve kategorije sa općinske liste prioriteta deminiranja i tehničkog izviđanja za područje Općine Gračanica u 2013. godini, čija je realizacija započela 9. oktobra 2013. godine i tokom koje je deminirana površina od 98.027 m².

Danas je na lokalitetu Vis – Gornji Skipovac 1 izvršena primopredaja deminiranog projekta Gornji Skipovac 1. Primopredaji su prisustvovali šef Službe za civilnu zaštitu Općine Gračanica Mustafa Bajić sa saradnicima, inspektori BH MAC ureda u Tuzli, predstavnik izvođača radova NiN Ivša iz Orašja.

Radi se o projektu prve kategorije sa općinske liste prioriteta deminiranja i tehničkog izviđanja za   područje Općine Gračanica u 2013. godini, čija je realizacija započela 9. oktobra 2013. godine i tokom koje je deminirana površina od  98.027  m². Kao i projekat deminiranja Gornji Skipovac 2 koji je nedavno realiziran i ovaj projekat je finansiran od strane Savezne Republike Njemačke, donacija namijenjena za humanitarno deminiranje uz učešće Općine Gračanica i Vlade TK, odnosno Kantonalne uprave civilne zaštite od 10% od vrijednosti projekta.

Deminiranjem ovog terena omogućava se veća bezbijednost građana na ovom lokalitetu pri obavljanju svakodnevnih poslova, ali i drugih namjenskih aktivnosti. Pored toga, stvaraju se realne pretpostavke za realizaciju planiranih zadataka iz Strategije lokalnog ekonomskog razvoja Općine Gračanica 2011.-2020.

Ukupna procijenjena sumnjiva površina na području općine Gračanica iznosi 8.323.909 m², objavljeno je na web stranici Općine Orašje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti