Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predanost tokom pandemije: Za priznanje zaposlenicima dm investira 440.000 KM

07.10.2020. 10:01 / Izvor: Akta.ba

Za predanost radu i nesebično zalaganje tokom epidemije, zaposlenici kompanije dm drogerie markt BiH, dobili su novčanu nagradu u vidu dm poklon kartica vrijednosti od 400 KM: "Mnogi zaposlenici u dm-u su tijekom epidemije bili izloženi posebnim fizičkim, psihičkim i financijskim izazovima – kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Kao poslovna zajednica smatramo svojom odgovornošću da u okviru naših mogućnosti damo potporu svakom pojedincu i nagradimo doprinos zajedničkom uspjehu u izazovnim vremenima. Stoga smo u ovo posebno priznanje zaposlenicima investirali ukupno 440.000 KM", poručio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.

Posebni izazovi prevaziđeni zajedničkim snagama

Promjene u okviru potrošačkih navika tokom, a i nakon lock-downa, kao i opsežne mjere zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca – sve to umnogome je predstavljalo poseban izazov za dm. Stoga je već na početku epidemije formiran tim na nivou firme koji je pratio, te i dalje prati, razvoj situacije kako bismo u skladu sa okolnostima koje su podložne promjenama pravovremeno mogli reagovati.

Shodno tome, dezinfekcija prostora se radi češće nego što je to zakonom inače predviđeno, zaposlenici nose zaštitne maske, a na kasama su postavljene sigurnosne barijere kao dodatna fizička zaštita između zaposlenika i kupaca.

Kupci se kontinuirano pozivaju da ovim mjerama budu podrška održavajući odstojanje, po mogućnosti plaćajući kartično te generalno vodeći više računa o općenitim higijenskim preporukama.

"Tijekom posljednjih mjeseci uspjeli smo da uz mnogo fleksibilnosti i lojalnosti naših zaposlenika zaštitimo preduzeće i cijelu našu radnu zajednicu od veće štete", kazao je Šlosel te zaključio: "Period koji je iza nas pokazao je da zajedničkim zalaganjem možemo prevazići različite situacije, makar one bile izazovne kao što je ova pandemija."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti