Predloženo privremeno rješenje za problem deponije u Brčko distriktu

19.01.2019. 08:09 / Izvor: Fena
Predloženo privremeno rješenje za problem deponije u Brčko distriktu

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je u petak kako je predloženo prijelazno rješenje za problem deponiranja smeća.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je u petak kako je predloženo prijelazno rješenje za problem deponiranja smeća na kojem se u Brčko distriktu BiH radi već dugi niz godina.

"Do određivanja lokacije za trajno rješavanje ovoga problema, predloženo je u dogovoru s predstojnikom resornog Odjela za komunalne poslove Zoranom Bulatovićem da se, dok budu trajale aktivnosti na pripremi nove deponije, smeće odvozi na neku od regionalnih deponija", rekao je Milić novinarima.

 Istaknuo je kako mu je drago da je već na sjednici Vlade koja je u tijeku kandidiran zaključak kojim se predstojniku Odjela za komunalne poslove daje suglasnost da pristupi pripremama za raspisivanje javnog poziva za izbor dobavljača usluge odvoza smeća.

"U tom je zaključku predviđeno da se pored obveze osiguranja sredstava za tu namjenu već u proračunu za 2019. godinu i onaj postojeći milijun iz prethodnih proračuna utroši za izgradnju pretovarne stanice, koja bi trebala služiti svrsi odvoza smeća kao i za kupovinu dva vozila za odvoz smeća", napomenuo je Milić i naglasio da je veoma odlučan da se ovo pitanje riješi što prije.

"Što se mene osobno tiče, kao i drugih predstavnika vlasti s kojima sam razgovarao iz reda srpskog naroda, proračuna za 2019. godinu neće biti bez stavke koja se odnosi na osiguranje sredstava za odvoz smeća na neku od regionalnih deponija jer je ovo problem koji traje godinama i krajnje je vrijeme da se on riješi.

Razumijemo da građani nemaju vremena i strpljenja da čekaju trajno rješenje i iz tog smo se razloga opredijelili za ovu opciju. Siguran sam da ćemo to ovim proračunom i uspjeti, a onda krenuti u procedure dobavljanja te usluge, što znači da bi problem deponije ubrzo trebao biti riješen", rekao je Milić.

Dodao je kako postoji stalna komunikacija s predstavnicima Mjesne zajednice Ilićka, gdje se sada deponija i nalazi te da je u tijeku i određivanje nove trajne lokacije deponije.

"Koliko mi je poznato, pošto je u tijeku izrada prostornog plana Brčko distrikta BiH, prema nositelju izrade upućen je elaborat u kojem je na temelju svih standarda i parametara, određena lokacija za trajno rješavanje problema deponiranja smeća na prostoru Distrikta", zaključio je Milić, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti