Predrag Armuš novi direktor Henkela za BiH

28.11.2013. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Predrag Armuš novi direktor Henkela za BiH

Predrag Armuš imenovan je na poziciju direktora kompanije Henkel za BiH. Armuš je na poziciji direktora prodaje ljepila i tehnologija bio do 1. novembra.

Predrag Armuš, koji je na poziciji direktora prodaje ljepila i tehnologija Henkel BH, od 1.11.2013. preuzeo je dodatnu odgovornost kao direktor kompanije.

Henkel je operativnu kompaniju u Bosni i Hercegovini otvorio 1.7.2011, te je kompanija u sastavu međunarodne kompanije Henkel. Henkel BH trenutno zapošljava ukupno 20 ljudi u oblasti prodaje, marketinga i administracije s tendencijom širenja.

Na našim prostorima Henkel BH je dio Adria grupe koja pokriva Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo i Crnu Goru.

Odgovornost za Adria regiju kao predsjednik Uprave ima Željko Smodlaka.

Kompanija, koja je u svijetu jedan od glavnih proizvođača i dobavljača poznatih robnih marki, posluje u tri segmenta: Sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu, Sektor kozmetike i proizvoda za osobnu njegu te Sektor ljepila i tehnologije, s poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf, Fa, Pur, Taft, Ceresit i Loctite.

Vodstvo Henkela naglašava da tržište BiH ima znatan potencijal, koji će kroz prijenos znanja i edukaciju domaćih stručnjaka svakako značajno unaprijediti tržište u korist potrošača.

"Nova pozicija za mene predstavlja zadovoljstvo i veliki izazov. Raduje me što ću imati priliku da nastavim da unapređujem kompaniju i da učestvujem u njenom daljnjem razvoju. Postavljene ciljeve namjeravam postići primjenjujući jasno postavljenu strategiju, usmjerenost na vrijednosti kompanije i što je najvažnije, uz pomoć sjajnog tima", izjavio je Armuš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti