Vijesti

Predrag Ćulibrk, direktor u "Telekomu Srbije" - Vlada RS dobit će novac nakon Skupštine akcionara

14.05.2007. 11:23 / Izvor: Dnevni Avaz

Direktor za strategiju i razvoj "Telekoma Srbije" Predrag Ćulibrk izjavio je da će ovo srbijansko preduzeće, koje je kupilo 64 % kapitala u "Telekomu Srpske", uplatiti novac Vladi RS u roku određenom ugovorom o kupoprodaji državnog kapitala u jedinom mobilnom operateru RS.
Ćulibrk ne krije da je srbijanski državni operater morao zatražiti kredit od američke City banke kako bi pokrio kupovinu "Telekoma Srpske".

"Potpisivanje ugovora sa City bankom dogovoreno je za 29. maj 2007. godine, a odmah nakon toga novac ćemo uplatiti na račun Vlade RS. Posljednja obaveza koju Vlada RS treba ispuniti jeste da sazove Skupštinu akcionara, izmijeni postojeći statut i izabere novi Upravni odbor. Koliko mi je poznato, taj dio posla trebao bi biti obavljen 19. maja, a nakon toga i mi ćemo ispuniti svoj dio obaveza", ističe Ćulibrk.

Direktor za strategiju i razvoj "Telekoma Srbije" najavljuje da će dolaskom na prostore RS, cijene usluga "Mobisa" biti smanjene, a asortiman usluga povećan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti