Predsjednički "parking" za četiri godine potrošio više od 7 miliona KM

03.10.2018. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Predsjednički 'parking' za četiri godine potrošio više od 7 miliona KM

Samo u zadnje četiri godine Predsjedništvo BiH potrošilo je 7.182.902 KM na vozila i njihovo održavanje

Rasipanje javnog novca Predsjedništva BiH na održavanje i korištenje službenih vozila je poznata stvar kao i bahat odnos državnih institucija prema novcu poreskih obveznika.

Samo u zadnje četiri godine Predsjedništvo BiH potrošilo je 7.182.902 KM na vozila i njihovo održavanje, pokazuje analiza portala Akta.ba na osnovu realiziranih javnih nabavki.

Gledajući na šta još Predsjedništvo BiH troši novac kada je u pitanju vozni park, dolazimo do troškova koji se pored nabavke automobile odnose i na njihov najam, pranje, osiguranje, vulkanizerske usluge, goriva, maziva, naftne nerivate, registraciju, te auto gume. 

Tokom 2017. godine, Predsjedništvo je obnovilo vozni park, izvršena je nabavka četiri vozila ukupne vrijednosti 239.795 KM, a prodata su tri vozila.

Podsjetimo, izdaci za plaće, razni ugovori o djelu, visoki troškovi za službena vozila i putovanja te nepoštivanje svojih odluka, samo su neke od zamjerki koje su revizori Ureda za reviziju institucija uočili tokom češljanja izvještaja o radu Predsjedništva BiH za prošlu godinu.

Tročlano "senzibilno" Predsjedništvo tokom svog mandata transparentno je ponijelo neslavnu titulu "najskupljeg voznog parka".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti