Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predsjednik Egrlić obišao elektranu "Bregava"

28.06.2021. 12:39 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić obišao je u Stocu elektranu "Bregava" zajedno sa vlasnikom firme BLC doo Mirsadom Brzinom, koja se bavi djelatnostima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije za elektroenergetski objekat fotonaponske elektrane „Bregava“ na lokalitetu “Pješivac”, Općina Stolac.

Kompanija BL COMMERCE d.o.o. Sarajevo dobila je koncesiju 2019. za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetski objekat fotonaponska elektrana Bregava, instalisane snage 149,00 kWp, instalisane snage 149,00 kW.

Tada je u Stocu zavladao fotonaponski bum.

Fotonaponska elektrana ili sunčeva fotonaponska elektrana je fotonaponski sustav koji ima mrežni sustav, a to znači da proizvedenu električnu energiju predaje u elektroenergetski sustav, za razliku od samostalnog ili otočnog sustava u kojima proizvedenu električnu energiju najčešće skladištimo u baterije ili akumulatore.

Elektrane omogućuju izravnu pretvorbu sunčeve energije u električnu i predstavljaju jedan od najelegantnijih načina korištenja energije Sunca.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Bregava

Stolac

solarne elektrane

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti