Vijesti

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja Mladen Markotić: Kriza će se odraziti i na sektor osiguranja

26.11.2008. 10:23 / Izvor: Dnevni list

"Globalna ekonomska kriza koja će iduće godine zahvatiti kompletnu ekonomiju BiH odrazit će se i na sektor osiguranja", izjavio je Mladen Markotić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d. Prema njegovim riječima i ovaj sektor je povezan sa svim ostalim sektorima koji čine ekonomiju jedne zemlje. "Ukoliko je gospodarstvo ugroženo, onda to i mi u osiguravajućim kućama moramo osjetiti", kazao je Markotić.

Pojasnio je da ukoliko nema investicija i otvaranja novih pogona, odnosno ako se radnici otpuštaju, to direktno vodi smanjenju standarda građana, što opet vodi do manje potražnje za osiguranjem. Međutim, što se konkretno Croatia osiguranja tiče, Markotić ističe da nije previše zabrinut, s obzirom na snagu i kvalitetu poslovanja njihove kuće.

"Iako se u idućoj godini očekuje recesija mi smo vrlo optimistični što se tiče našeg poslovanja. Nadamo se da ćemo i u tom razdoblju uspjeti povećati naš potfelj", kazao je Markotić.

Naime, kako se ova godina privodi kraju i kako se sumiraju rezultati poslovanja, sve je očitije da je ova najstarija osiguravajuća kuća na prostoru BiH i Hrvatske ponovo zabilježila značajan uspjeh. "Vrlo smo zadovoljni poslovanjem u ovoj godini. Zadržali smo kompletan portfelj, a pri tom smo dobili i nove osiguranike. U ovoj godini, u odnosu na zadnjih sedam godina, imamo najveći broj polica životnog osiguranja", kazao je Markotić. Osim toga Croatia osiguranje je od sredine ove godine, otvaranjem poslovnice u Banjoj Luci, postala prisutna i na području Republike Srpske.

"Svaka kuća koja želi poslovati uspješno mora se širiti, odnosno mora izlaziti na nova tržišta i nalaziti nove osiguranike", tvrdi Markotić. Zbog toga planiraju u idućem razdoblju nastaviti sa širenjem poslovanja i u ovom entitetu, ali i otvaranjem poslovnica i u drugim većim gradovima RS-a, kao što su Bijeljina, Doboj, ili Trebinje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti