Vijesti

Predstavljamo: Imo Junior, zastupnika njemačkog Zargesa - merdevine, skele, koferi ....

01.04.2010. 16:13 / Izvor: eKapija.ba

Imo Junior d.o.o sa sjedištem u Orašju je mala firma koja u BiH posluje od 1998. godine.

Osnovni profitabilni posao ove firme je posao ekskluzivnog i generalnog zastupništva njemačke firme Zarges za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Proizvodni program njemačkog Zarges-a su :

  • aluminijumske merdevine različitih namjena i dimenzija (preko 50 tipova merdevina-jednodijelne, dvodijelne, trodijelne, četvorodijelne, lomljene, teleskopske, specijalne
  • izolacione, merdevine za dalekovode)
  • aluminijumske pokretne, montažno-demontažne skele , različitih dimenzija i visina
  • aluminijumski koferi, za različite namjene (transport tehnike, opreme, instrumenata i dr.)

Svi proizvodi su atestiranii sa garancijom od 3, 5 ili 10 godina, u zavisnosti od programa (hobi program, poluprofesionalni i profesionalni program).

"Od uvođenja PDV-a 2006. godine u BiH poslujemo i kao članica švicarske grupacije CASH-BACK i specijalizirani smo za usluge refundacije PDV-a za pravna lica iz inostranstva", kazao je za eKapija.ba Hilmo Kičin, menadžer Imo Juniora.

Prema njegovima riječima uglavnom sarađuju sa privrednim društvima koja se bave vanjskotrgovinskom djelatnošću, telekom operaterima, vatrogasnim društvima, elektrodistribucijama, elektroprijenosom, građevinskim tvrtkama, te distributivnim centrima širom Bosne i Hercegovine.

Potvrda uspješnog poslovanja je nagrada za najboljeg menadžera. Naime, direktor i vlasnik kompanije Imo Junior d.o.o Mirko Vincetić proglašen je za najboljeg menadžera grupacije "Cash Back" Švicarska.

Inače, švicarski "Cash Back" svoje poslovanje obavlja u 39 država Evrope, Amerike, Afrike i Azije. U konkurenciji za najboljeg učestvovali su menadžeri iz Njemačke, Italije, Francuske, Austrije, Velike Britanije, Švicarske, Švedske, Norveške, Španije, Portugala, Grčke, Kipra, Rumunije, Bugarske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, SAD, UAR, Egipta.

Ovo ugledno priznanje se dodjeljuje jednom godišnje na Konferenciji "Cash Back" koja se svake godine održava u drugoj državi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti