Predstavljamo: Murex d.o.o. Špionica - Spoj višegodišnjeg iskustva i mladih, visokoobrazovanih kadrova

17.06.2009. 09:43 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo: Murex d.o.o. Špionica - Spoj višegodišnjeg iskustva i mladih, visokoobrazovanih kadrova

Murex d.o.o. Špionica predstavlja respektabilnu firmu na području uvoza i prodaje svih vrsta keramičkih pločica, sanitarne opreme i opreme za kupatila, hidroizolacionih i termoizolacionih materijala, materijala za izradu ravnih krovova i industrijskih podova.

Firma Murex d.o.o. Špionica osnovana je 1991. godine kao PTP "Murex". Nizom zakonskih transformacija firma danas posjeduje zakonski oblik društva sa ograničenom odgovornosti.

U svom prodajnom asortimanu Murex Špionica nudi proizvode iz navedenog asortimana renomiranih svjetskih proizvođača kao što su: "El Molino" Španija, "TAU Ceramica" Španija, "Saloni" Španija, "Roca" Španija, "Keope" Italija, "Casalgrande Padana" Italija, "Floor Gres" Italija, "Cerim" Italija, "Rex" Italija, "Agrob Buchtal" Njemačka, "Kaleseramik" Turska, "Lasselsberger" Češka, "Dolomite" Italija, "Althea" Italija, "Canakcilar" Turska, "Kalevit" Turska, "Fayans" Bugarska, "Teuco" Italija, "Banos 10" Španija, "Politek" Turska, "Inda" Italija, "Modul-Intel" Španija, "Unitas" Slovenija, "Framo" Italija, "Mapei" Italija, "Flag" Italija, "Villas" Austria, "Knauf Insulation" Hrvatska.

"Naša firma ima dobro razvijenu poslovnu saradnju sa mnogim drugim građevinskim firmama, projektnim biroima, kao i privatnim kupcima iz BiH, a rezultat toga su mnogobrojni upješno obavljeni poslovi iz naše branše", ističu u Murex-u.

Ova uspješna kompanija danas zapošljava 50 radnika koji predstavljaju spoj višegodišnjeg iskustva i mladih visokoobrazovanih kadrova, s ciljem bolje i efikasnije organizacije, rukovođenja i osvajanja tržišta.

Najbolje rezultate pokazali su na polju nabavke i isporuke svih vrsta keramičkih i porculanskih pločica, materijala za adekvatno polaganje istih i sanitarne opreme kako za privatne objekte tako i poslovne objekte različitih namjena.

"Postoji veliki broj obavljenih poslova od većeg značaja koji za našu firmu predstavljaju značajne reference kojima se ponosimo. Među njima su BBI Centar Sarajevo, Hotel Evropa Sarajevo, Hotel Exclusive Sarajevo, Kompleks stambenih zgrada i Shopping centar Vrtovi Riverine Sarajevo, Poslovna zgrada Širbegović Sarajevo, Trgovački centri TUŠ, Trgovački Centri Interex, Trgovački centar Kamberovića polje i Hotel Zenica u Zenici, Hotel Jelena Brčko, Auto centar Interauto Tuzla", kažu u ovoj kompaniji.

Centrala firme locirana je Špionici na magistralnom putu M-18 Tuzla – Orašje, a u sklopu iste nalazi se eksluzivni prodajni salon, skladište veleprodaje i vlastito carinsko skladište. Kompanija Murex, također, raspolaže sa prodajnim salonima u Sarajevu, Tuzli i Brčkom, a ima i razvijenu distributivnu mrežu preko poslovnih partnera u Zenici (Ingrad d.o.o.), Tešnju (Salkić d.o.o.), Bijeljini (Medaljon Promet d.o.o.), Modriči (Tesla d.o.o.) i Orašju (Robal d.o.o.).

Što se tiče planova za budućnost, u Murexu kažu kako je njihov plan održati dobre poslovne odnose sa postojećim, te ponuditi usluge novim potencijalnim partnerima sa bogatijom ponudom proizvoda, kvalitetnom prezentacijom istih, pružanjem adekvatne tehničke i logističke podrške.

Do kraja 2009. godine imaju u planu otvoriti novi prodajni salon u Tuzli površine 1.500 kvadratnih metara, koji je trenutno u izgradnji, a do kraja 2010. godine i novi prodajni salon u Brčkom koji će biti izgrađeni u skladu sa savremenim potrebama tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti