Predstavljamo QSS d.o.o. Sarajevo - Jedna od vodećih IT kompanija u BiH

28.01.2009. 13:17 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo QSS d.o.o. Sarajevo - Jedna od vodećih IT kompanija u BiH

Kompanija QSS je osnovana 1997. godine i od svog osnivanja bilježi kontinuiran rast i razvoj, a danas je jedna od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini. Primarna djelatnost ove uspješne kompanije su sistemske integracije, pri čemu QSS nastoji da svojim komitentima ponudi samo proizvode, usluge i rješenja visokog kvaliteta i efikasnosti. Sve aktivnosti u QSS-u su podređene građenju dugoročnih odnosa sa klijentima.

Veliki trud koji su uposlenici uložili u napredak QSS-a dao je i velike rezultate tako da je ova kompanija danas partner vodećim svjetskim IT kompanijama poput IBM-a, Microsoft-a, Sun-a, Symantec-a, Vmware-a, te mnogih drugih. Najčešći korisnici proizvoda, usluga i rješenja QSS-a su telekom operateri, javne ustanove, finansijske institucije, privatni sektor koji je iz dana u dan sve dominantniji i strane firme koje imaju svoje predstavništva u BiH.

Nešto više od 20 zaposlenih je raspoređeno po odjelima koji predstavljaju funkcionalne cjeline, a te odjele čine uprava, finansije, prodaja, marketing, razvoj i sistem.

Iz QSS-a ističu da najveću pažnju nastoje posvetiti uslugama koje nude, jer iz godine u godinu njihov udio u ukupnom prometu raste. Također, kažu da je najveća njihove kompanije u razvoju i održavanju poslovnih rješenja baziranih na bazama podataka.

"Kao što je već ranije spomenuto, QSS spada u vodeće IT kompanije u Bosni i Hercegovini, a svojim višegodišnjim iskustvom, kvalitetnom uslugom i certificiranim ljudima iz različitih oblasti, već godinama osiguravamo uspješnu saradnju sa velikim brojem lojalnih klijenata, što predstavlja naš najveći poslovni uspjeh", ističe Aida Halilović, marketing menadžer ove kompanije.

S obzirom da je mali broj IT kompanija uspio nametnuti svoje poslovanje na teritoriji cijele BiH, QSS trenutno posluje samo na tržištu Bosne i Hercegovine, pretežno u FBiH. Međutim, činjenica je da se situacija iz godine u godinu polako mijenja, pa vodeći ljudi ove firme navode da su po ovom pitanju jako optimistični.

Protekla godina je bila izuzetno uspješna za ovu kompaniju. Ostvaren je rast prometa u visini od 16% i rast profita za 60%. Još od početka svog postojanja, QSS redovno ostvaruje dvocifreni rast prometa i profita, što je zabilježeno i u prethodnoj godini.

Trenutno, QSS radi na više različitih projekata, a projekti iz oblasti virtualizacije, koji su se u protekloj godini pokazali kao jako privlačni klijentima, nagovještavaju da će upravo oni biti nešto što tek treba da zaživi.

"Nastaviti poslovati po istim principima, dalje graditi dobre poslovne odnose sa klijentima, te i dalje ulagati u poboljšanje kvalitete proizvoda, usluga i rješenja, naši su planovi za 2009. godinu u kojoj očekujemo značajan prirast prometa i profita", zaključuje Halilovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti