Predstavljamo Trimo BH: Vodeća kompanija za proizvodnju i montažu čeličnih montažnih objekata

04.02.2009. 15:13 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo Trimo BH: Vodeća kompanija za proizvodnju i montažu čeličnih montažnih objekata

TRIMO je preduzeće koje se bavi inženjeringom, proizvodnjom i montažom čeličnih montažnih objekata. Ponosno na svoju dugogodišnju tradiciju koja je počela još 1961. godine, danas je Trimo savremeno organizovano i visoko tehnološki osposobljeno preduzeće koje uspešno posluje i svojim kupcima obezbjeđuje funkcionalne i estetski dotjerane proizvode.

Trimo nudi originalno i kompletno rješenje za područja čeličnih montažnih zgrada, krovova i fasada, čeličnih konstrukcija, kontejnera i sistema za zvučnu izolaciju.

Trimo svoje proizvode prodaje u više od 40 država svijeta, a u njegova najzačajnija tržišta spadaju Slovenija, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija, Nemačka, Rusija, Češka...

„Zbog lakše koordinacije rada i efikasnijeg ispunjavanja želja kupaca na tržištu BiH, Trimo je 2005. godine osnovao preduzeće Trimo BH. Kupcima u BiH možemo ponuditi projektovanje, dostavu i montažu elemenata“, kaže za eKapija.ba Marijana Svilan, direktorica Trimo BH.

Ova kompanija posluje kao domaće preduzeće i posjeduje sve potrebne ateste za primjenu Trimo proizvodnog programa, kao i licence za izvođenje građevinskih radova i izradu projektne dokumentacije.

„Dugogodišnju uspješnu saradnju imamo sa domaćim kompanijama s kojima namjeravamo nastaviti održavati dobre poslovne i međuljudske odnose, među kojima se ističu: Ahydron Gradjenje d.o.o Sarajevo, Energogroup dd Sarajevo, Cosmos d.o.o Sarajevo, Maxmara d.o.o Banja Luka, BF Gradnja Eloksir d.o.o Živinice, Trimont d.o.o Zavidovići, Fabrika građevinske opreme d.o.o Banovići, Konstrukcije d.o.o Mostar, Promark d.o.o Mostar i Intermerkur d.o.o Sarajevo“, dodaje Svilanova.

U 2008. godini Trimo BH učestvovao je u realizaciji sledećih objekata: Lora d.o.o Mostar, Avaz TT, Mercator Čapljina, Robot Gračanica, Vrtovi Riverine, Tuš Stup, Mercator Brčko, Tuš Mostar, Robot Čapljina, Mercator Banja Luka, Bibtex Tuzla, Orbico Banja Luka i Rovita Sarajevo.

Evropski standard EN 14509, koji propisuje procedure testiranja za utvrđivanje usklađenosti sa standardom, je za sandwich panele koji je sa obje strane obložen limom. Standard propisuje testiranje karakteristika kao što su mehaničke karakteristike, vatrootpornost i zapaljivost, toplotna provodljivost, zvučna izolacija, vazdušna nepropusnost, vodonepropusnost, apsorpcija zvuka i odgovor u slučaju vatre spolja.

Trimoterm paneli su bili podložni svim gore navedenim test metodama koje ovoj kompaniji služe kao dokaz da Trimoterm paneli imaju visok stepen sigurnosti, ne samo u slučaju upotrebe, nego i u zaštiti ljudskih života, imovine i životinja. U slučaju vatre, Trimoterm paneli zadržavaju je do 180 minuta, omogućavajući sigurnu evakuaciju.

Pored pomenutog standarda, za Trimoterm panele imamo i certifikate osiguravajuće kuće FM Approval i LPCB.

U budućnosti, Trimo kompanija ima potencijal i velike mogućnosti da postane vodeća kompanija na prostoru BiH s ponudom kompletnih rješenja na područjima čeličnih montažnih zgrada, krovova i fasada, čeličnih konstrukcija, kontejnera i sistema za zvučnu izolaciju zahvaljujući implementaciji evropskih standarda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti