Predstavljamo Vam Core Enigmu d.o.o. Sarajevo

25.03.2008. 15:48 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo Vam Core Enigmu d.o.o. Sarajevo

Core Enigma d.o.o. Sarajevo je privatna kompanija koja okuplja mlade stručnjake iz različitih oblasti Informaciono Komunikacionih Tehnologija (IKT). Osnovnu djelatnost firme predstavlja sistemska integracija IKT rješenja u okruženja poslovnih korisnika. Prema svojim klijentima imaju profesionalan pristup koji im u konačnici omogućava uspješnu implementaciju rješenja za njihovo poslovanje.

Usluge koje Enigma pruža opravdavaju njihov slogan "Inteligentna rješenja". Iz spektra usluga kojima se bave treba izdvojiti nekoliko ključnih, kao što su: razvoj aplikativnog software-a, mrežna rješenja, web dizajn i prodaja opreme (sofware i hardware).

"Pored tih osnovnih usluga, postoji bitan segment koji mi nazivamo "post sale", a koji podrazumijeva usluge nakon isporuke odgovarajućeg rješenja.(...) Radi se o kontinuiranoj saradnji kroz usluge podrške, edukacije i održavanja, a putem kojih omogućavamo uspješan rad isporučenog rješenja", kazao je direktor Enigme Mario Abab.

"Našim klijentima na raspolaganju su i različita gotova rješenja za ključne segmente njihovog poslovanja koje se uz modifikacije prema specifičnim potrebama lako i brzo integriraju u njihova poslovna okruženja", dodao je Abab, te posebno izdvojio nekoliko takvih rješenja i to:

- komunikacija i kolaboracija (e-mail)

- upravljanje poslovnim procesima (workflow)

- upravljanje dokumentima (document managment)

- upravljanje podacima (storage SAN/NAS )

- audio/video prijenosi (live/on demand broadcast)

- visoka dostupnost (clusters)

Osim toga, razvojni odjel Enigme razvio je i paletu vlastitih produkata koja obuhvata nekoliko aplikativnih proizvoda za karakteristične poslovna okruženja kao što su:

- eFaculty

Integralno aplikativno rješenje za upravljanje radom fakulteta po ECTS standardu

- eShop

Online prodavnica sa svih potrebnim pratećim servisima (domena, hosting, kartično plaćanje... )

- eHotel

Aplikativno rješenja za upravljanje poslovnim procesima hotela

- SiteEdit CMS

Web okruženje za upravljanje sadržajem web stranice (CMS)

Kada su klijenti u pitanju, gosp. Abab kaže da su uglavnom orijentirani prema vladinom sektoru, srednjim i velikim kompanijama, te većim međunarodnim organizacijama. Postojeći klijenti sa kojima imaju kontinuiranu i jako dobru saradnju su: Parlamentarna skupština BiH, Delegacija Evropske komisija u BiH, USAID projekti, Ministarstvo ekonomskih odnosa RS, GTZ, BAMCARD, WUS-AUSTRIA, SERDA, CIPS, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Arhitektonski fakultet itd.

Enigma uglavnom posluje u BiH, ali i izvan njenih granica. Dobar primjer je višegodišnja saradnja sa regionalnom međunarodnom organizacijom WUS-AUSTRIA sa sjedištem u Grazu, Austria.

"Mi smo IT partner Wus Austrie kojima pokrivamo sve potrebe u kontekstu IKT-a, bez obzira da li je u pitanju razvoj aplikativnih rješenja, održavanje Internet servisa ili podrška korisnicima. Dakle, nismo geografski ograničeni i imamo namjere da svoje poslovanje proširimo na regionalnom i evropskom tržištu", rekao je gosp. Abab.

Na kraju treba spomenuti i segment vezan za prodaju IKT opreme (software i hardware). "Za potrebe naših klijenata u tom segmentu sarađujemo isključivo sa renomiranim brendovima kao što su: IBM, HP, Microsoft, Cisco, Symantec, GFI, JUNIPER, koji našim klijentima dodatno garantiraju kvalitet i pouzdanost naših rješenja".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti