Vijesti

Predstavljamo Vam Core Enigmu d.o.o. Sarajevo

25.03.2008. 15:48 / Izvor: eKapija.ba

Core Enigma d.o.o. Sarajevo je privatna kompanija koja okuplja mlade stručnjake iz različitih oblasti Informaciono Komunikacionih Tehnologija (IKT). Osnovnu djelatnost firme predstavlja sistemska integracija IKT rješenja u okruženja poslovnih korisnika. Prema svojim klijentima imaju profesionalan pristup koji im u konačnici omogućava uspješnu implementaciju rješenja za njihovo poslovanje.

Usluge koje Enigma pruža opravdavaju njihov slogan "Inteligentna rješenja". Iz spektra usluga kojima se bave treba izdvojiti nekoliko ključnih, kao što su: razvoj aplikativnog software-a, mrežna rješenja, web dizajn i prodaja opreme (sofware i hardware).

"Pored tih osnovnih usluga, postoji bitan segment koji mi nazivamo "post sale", a koji podrazumijeva usluge nakon isporuke odgovarajućeg rješenja.(...) Radi se o kontinuiranoj saradnji kroz usluge podrške, edukacije i održavanja, a putem kojih omogućavamo uspješan rad isporučenog rješenja", kazao je direktor Enigme Mario Abab.

"Našim klijentima na raspolaganju su i različita gotova rješenja za ključne segmente njihovog poslovanja koje se uz modifikacije prema specifičnim potrebama lako i brzo integriraju u njihova poslovna okruženja", dodao je Abab, te posebno izdvojio nekoliko takvih rješenja i to:

- komunikacija i kolaboracija (e-mail)

- upravljanje poslovnim procesima (workflow)

- upravljanje dokumentima (document managment)

- upravljanje podacima (storage SAN/NAS )

- audio/video prijenosi (live/on demand broadcast)

- visoka dostupnost (clusters)

Osim toga, razvojni odjel Enigme razvio je i paletu vlastitih produkata koja obuhvata nekoliko aplikativnih proizvoda za karakteristične poslovna okruženja kao što su:

- eFaculty

Integralno aplikativno rješenje za upravljanje radom fakulteta po ECTS standardu

- eShop

Online prodavnica sa svih potrebnim pratećim servisima (domena, hosting, kartično plaćanje... )

- eHotel

Aplikativno rješenja za upravljanje poslovnim procesima hotela

- SiteEdit CMS

Web okruženje za upravljanje sadržajem web stranice (CMS)

Kada su klijenti u pitanju, gosp. Abab kaže da su uglavnom orijentirani prema vladinom sektoru, srednjim i velikim kompanijama, te većim međunarodnim organizacijama. Postojeći klijenti sa kojima imaju kontinuiranu i jako dobru saradnju su: Parlamentarna skupština BiH, Delegacija Evropske komisija u BiH, USAID projekti, Ministarstvo ekonomskih odnosa RS, GTZ, BAMCARD, WUS-AUSTRIA, SERDA, CIPS, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Arhitektonski fakultet itd.

Enigma uglavnom posluje u BiH, ali i izvan njenih granica. Dobar primjer je višegodišnja saradnja sa regionalnom međunarodnom organizacijom WUS-AUSTRIA sa sjedištem u Grazu, Austria.

"Mi smo IT partner Wus Austrie kojima pokrivamo sve potrebe u kontekstu IKT-a, bez obzira da li je u pitanju razvoj aplikativnih rješenja, održavanje Internet servisa ili podrška korisnicima. Dakle, nismo geografski ograničeni i imamo namjere da svoje poslovanje proširimo na regionalnom i evropskom tržištu", rekao je gosp. Abab.

Na kraju treba spomenuti i segment vezan za prodaju IKT opreme (software i hardware). "Za potrebe naših klijenata u tom segmentu sarađujemo isključivo sa renomiranim brendovima kao što su: IBM, HP, Microsoft, Cisco, Symantec, GFI, JUNIPER, koji našim klijentima dodatno garantiraju kvalitet i pouzdanost naših rješenja".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti