Predstavljamo Vam specijaliziranu firmu za franšizni razvoj - Conint d.o.o. Sarajevo

26.08.2008. 13:18 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo Vam specijaliziranu firmu za franšizni razvoj - Conint d.o.o. Sarajevo

Conint d.o.o. Sarajevo je kompanija za franšizno poslovanje, konsalting i razvoj i ima nekoliko segmenta poslovanja. Prvi segment je franšizno poslovanje. U samoj franšizi broj jedan je kreiranje franšiznih formata za domaće firme koje su spremne da svoje poslovanje šire putem same franšize ili licence. Radi se prije svega o kompanijama kao što su Granoff i Bellissima, dakle kompanijama koje su svoje poslovanje već proširile na SAD, Hrvatsku i naravno BiH.

"Prvi segment našeg poslovanja je razvijanje franšiznih formata, konsalting i savjetovanje. Drugi segment je animacija stranih franšiznih kompanija za dolazak u BiH i već imamo nekoliko svjetskih brendova koji su zainteresirani za dolazak u Bosnu i Hercegovinu", rekao je direktor ove kompanije Enes Kazazić.

Conint također radi i posredništvo između domaćih investitora, koji bi kupili franšizu za BiH, i samog vlasnika franšize. Treći segment poslovanja ove firme je poslovna edukacija o franšiznom poslovanju. Posjeduju licencu najveće svjetske korporacije za edukaciju menadžera, rukovodioca i šefova, a radi se o licenci Crestcom International-a. Riječ je o svjetskom lideru u edukaciji koji radi u preko 50 zemalja na 23 različita jezika.

Prema riječima direktora Kazazića trenutno edukuju preko 150 menadžera u BiH, a neki od njihovih klijenata su ASA Prevent, BAUMIT, Avaz i mnogi drugi.

I na kraju četvrti segment poslovanja Conint – a je poslovni konsalting, razvijanje marketing planova, feasibility study, kao i sam razvoj tržišta nekretnina, te posredovanje u kupovini i izgradnji finansijskih centara.

Pored BiH, prisutni su i na tržištu Saudijske Arabije i Bliskog Istoka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti