Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavljen model upravljanja otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja

10.12.2018. 14:25 / Izvor: Akta.ba

Održivi model upravljanja otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja - CROCPA, koji se uspješno provodi u Hrvatskoj, predstavljen je danas u Sarajevu.

Istaknuto je da je neophodno hitno razviti plan aktivnosti u toj oblasti s obzirom da nepravilno odlaganje iskorištenih spremnika za zaštitu bilja značajno šteti okolišu i direktno utječe na zdravlje ljudi, biljaka i životinja.

Naime, nakon primjene sredstava za zaštitu bilja izuzetno je važno s otpadnom ambalažom postupati u skladu s kriterijima i ciljevima zaštite okoliša i zdravlja ljudi i životinja, a koji postaju sve bitniji u kontekstu šire društvene svijesti o održivosti okoliša.

Prezentacija je održana u okviru Projekta unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu (ICAM), koji provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Velike Britanije.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici institucija svih nivoa vlasti nadležnih za zbrinjavanje otpadne ambalaže sredstava za zaštitu bilja u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti