Predstavljen Priručnik za nastavu – zanimanje: kamenoklesar i klesarski tehničar

26.12.2018. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen Priručnik za nastavu – zanimanje: kamenoklesar i klesarski tehničar

Projekat "Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena" realizira se u okviru programa "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini".

U Mostaru je, 20.12.2018. godine, u Vijećnici Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održan znanstveni sat na kojem je izvršena promocija "Priručnika za nastavu – zanimanje: kamenoklesar i klesarski tehničar", kreiranog u okviru projekta "Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena".

S ciljem usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada te što bolje pripreme mladih osoba za izazove radnog mjesta u sektoru kamena, Udruženje LiNK u saradnji sa partnerima projekta "Zvuk kamena" organizuje cikluse treninga/pre-kvalifikacija za 50 kamenoklesara. U svrhu što bolje pripreme polaznika kreiran je i "Priručnik za nastavu – zanimanje: kamenoklesar i klesarski tehničar".

"Priručnik je prvenstveno namijenjen školovanju klesara (i klesarskih tehničara) u ovoj školi, ali i šire, u okviru drugih strukovnih škola. Priručnik će biti od koristi i studentima različitih fakulteta, ali i svima koji rade s kamenom", istakli su autori Priručnika: mr. sc. Krešimir Šaravanja i Frano Oreč, dipl. ing. rud.

Događaju su prisustvovali profesori i studenti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Projekat "Zvuk kamena – Partnerstvo za zapošljavanje u proizvodnji i preradi kamena" realizira se u okviru programa “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg Europska unija financira sa 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti