Predstavljen projekat "Asistencija u razvoju malih i srednjih poduzeća u BiH"

01.12.2018. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen projekat 'Asistencija u razvoju malih i srednjih poduzeća u BiH'

Osnovni cilj projekta je osnaživanje malih i srednjih preduzeća u BiH za poslovno planiranje, finansiranje i prevazilaženje prepreka u poslovanju.

U Privrednoj komori USK predsjednik Enes Ružnić je održao sastanak sa Dijanom Kovačević iz kompanije GEOtest d.o.o. Sarajevo i Editom Marić iz kompanije Alchemy Capital d.o.o. Sarajevo koje su predstavile projekat "Asistencija u razvoju malih i srednjih poduzeća u BiH".

Projekat Inostrane razvojne saradnje Republike Češke sa BiH "Asistencija u razvoju malih i srednjih poduzeća u BiH" je finansiran u sklopu programa Aid for Trade Ministarstva industrije i trgovine Republike Češke. Nosilac projekta je kompanija GEOtest, a.s., iz Brna koja projekat implementira u saradnji sa kompanijama GEOtest d.o.o. Sarajevo i Alchemy Capital d.o.o. Sarajevo. Primalac projekta je Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH

Osnovni cilj projekta je osnaživanje malih i srednjih preduzeća u BiH za poslovno planiranje, finansiranje i prevazilaženje prepreka u poslovanju. U tu svrhu, sačinjen je priručnik za izradu poslovnog plana koji će asistirati zainteresovanim preduzećima u implementaciji poslovne ideje i povećanju konkurentinosti na tržištu.

Na sastanku je dogovorena prezentacija projekta za članice Privredne komore USK, o čemu će svi zainteresovani biti na vrijeme obaviješteni.

Za više infromacija o projektu posjetite web stranicu plan.ba gdje nakon registracije možete napisati svoj poslovni plan online.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti