Predstavljen Vodič za samo zastupanje za mikro, mala i srednja poduzeća

24.02.2020. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen Vodič za samo zastupanje za mikro, mala i srednja poduzeća

Na Okruglom stolu u Sarajevu predstavljen je Vodič za samo zastupanje za mikro, mala i srednja poduzeća u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Na Okruglom stolu u Sarajevu predstavljen je Vodič za samo zastupanje za mikro, mala i srednja poduzeća u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. Organizator događaja je bila Asocijacija za demokratske inicijative (ADI) u suradnji sa Udruženjem poslodavaca Federacije BiH. Pozivu organizatora se odazvala i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Vodič za samo zastupanje za mikro, mala i srednja poduzeća koji je izrađen u okviru Projekta tehničke pomoći za privredno pravosuđe u Bosni i Hercegovini kojeg implementira Svjetska banka a financira ga Vlada Ujedinjenog Kraljevstva putem sredstava UK aid, predstavila je Snježana Ivandić Ninković, direktorica Asocijacije za demokratske inicijative (ADI).

Kako je naglašeno vodič je rađen u suradnji sa stručnim osobama, pravnicima i odvjetnicima iz Sarajeva, Banja Luke i Bijeljine, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima da bolje razumiju sudske procese i steknu osnovna znanja neophodna kako bi se samo zastupali na sudu.

Vodič pruža odgovore na pitanja koje bi kompanije mogla imati prije nego što se odluče da li će započeti parnicu. Ipak, naglašeno je da Vodič ne može zamijeniti pravni savjet koji može dati kvalificiran stručnjak. Vodič jeste pregled osnovnih informacija o pojedinim fazama sudskog postupka, ali ne daje potpune informacije niti upućuje na sve moguće situacije koje se mogu pojaviti u konkretnom sudskom postupku.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti