Vijesti

Predstavljena brošura o upravljanju ljudskim resursima u bh. općinama

14.08.2008. 09:15 / Izvor: Fena

Izvršna direktorica Centra za menadžment, razvoj i planiranje "MDP Inicijative" Snežana Mišić-Mihajlović predstavila je jučer u Doboju brošuru "Upravljanje ljudskim resursima u bh. opštinama", koja je izdata u okviru Projekta razvoja općina (MDP).

Riječ je o projektu koji od 2001. godine sarađuje s osam općina dobojskog regiona - Doboj, Doboj-Jug, Doboj-Istok, Maglaj, Modriča, Gračanica, Usora i Petrovo radi unapređena usluga lokalnih administracija, saopćeno je iz MDP-a.

"U brošuri je opisan koncept upravljanja ljudskim resursima koji je razvio tim MDP-a, način na koji je implementiran i plan budućih aktivnosti", naglasila je u predgovoru autorica brošure, međunarodni saradnik u MDP-u Mandi Vagner.

Cilj brošure, koja je predstavljena tokom sastanka međuopćinske grupe za upravljanje ljudskim resursima, jeste da omogući svim akterima koji pomažu reforme lokalne uprave uvid u MDP iskustva na ovom planu.

U radu ove međuopćinske grupe učestvuju predstavnici općina Doboj, Doboj-Jug, Doboj-Istok, Maglaj, Modriča i Gračanica.

Projekt razvoja općina - MDP kancelarija u Doboju finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) a implementira Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative (MDPi).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti