Predstavljena mobilna aplikacija Agropin ili digitalna tržnica

22.01.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Predstavljena mobilna aplikacija Agropin ili digitalna tržnica

Predstavljena je mobilna aplikacija Agropin ili digitalna tržnica koja ima za cilj povezati poljoprivredne proizvođače s neposrednim potrošačima i tržištem.

U ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine u Širokom Brijegu održana je završna prezentacija projekta "Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica".

Predstavljena je mobilna aplikacija Agropin ili digitalna tržnica koja ima za cilj povezati poljoprivredne proizvođače s neposrednim potrošačima i tržištem. Ovaj projekt u skladu je sa Strategijom ruralnog razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2020. – 2030., a proveden je u suradnji Agronomsko i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke.

Koordinator projekta Pero Mandić je na početku pozdravi sve prisutne u ime Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke i ministra Daria Sesara, te upoznao sve učesnike s događanjima koji su bili potrebni kako bi se projekt realizirao.

Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik grada Širokog Brijega Miro Kraljević koji je prisutne pozdravio u ime domaćina, te izrazio nadu kako će ovaj projekt zaživjeti u cijeloj županiji i biti od koristi za svakog njenog stanovnika.

Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru fakultet prof. dr. sc. Ivan Ostojić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom fakulteta i ministarstva gospodarstva u ŽZH, te najavio nastavak suradnje i u narednom periodu.

Ravnatelj Federalnog agromediteranskog zavoda prof. dr. sc. Marko Ivanković govorio je o važnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe, kao i pogodnosti koje će imati i proizvođači i potrošači.

Aplikaciju je izradila tvrtka "IT ODJEL" iz Mostara, a direktor spomenute tvrtke Marko Laco predstavio je sve mogućnosti aplikacije Agropin, kao i način njenog korištenja. Aplikacija je spremna i nalazi se na “Trgovini play” na sljedećem linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti