Predstavljena turistička ponuda Republike Srpske u Beogradu

20.02.2015. 07:50 / Izvor: SRNA
Predstavljena turistička ponuda Republike Srpske u Beogradu

Turistička ponuda Republike Srpske predstavljena na velikom štandu, na kojem je svoju ponudu izložilo oko 30 turističkih organizacija, agencija koje se bave receptivnim turizmom, turoperatera, raznih udruženja, gradova i opština Srpske.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je Srni da je Međunarodni sajam turizma u Beogradu najveći u jugoistočnoj Evropi, da raste iz godine u godinu i da je zato veoma važno da na njemu bude predstavljena ukupna turistička ponuda Srpske.

Jovanovićeva je navela da je turistička ponuda Republike Srpske predstavljena na velikom štandu, na kojem je svoju ponudu izložilo oko 30 turističkih organizacija, agencija koje se bave receptivnim turizmom, turoperatera, raznih udruženja, gradova i opština Srpske.

"Predstavljamo turističke destinacije Republike Srpske od Novog Grada do Trebinja i trenutno su na štandu prisutni svi sa svojim promotivnim materijalom, kao i Turistička organizacija Republike Srpske, koja ima promotivni materijal sa sveobuhvatnom turističkom ponudom", rekla je Jovanovićeva Srni.

Na Sajmu je predstavljen i Andrićgrad, destinacija koja je, kako ističe Jovanovićeva, izazvala znatnu pažnju na posljednjem Sajmu turizma u Briselu.

"Andrićgrad ima sve više i više posjetilaca. Prošlog ljeta ga je dnevno posjetilo u prosjeku 2.000 ljudi, sa Tare i Zlatibora dolaze organizovane ture turista, a svi koji putuju na more svraćaju u to predivno mjesto. U Višegradu su i Stari most, manastir Dobrun, škole slikanja i galerije, vožnja čamcem po jezeru", rekla je Jovanovićeva.

Ona je istakla da se na Sajmu ove godine prvu put pojavljuju turističke organizacije opština Milići, Gacko i Nevesinje, ali i Etno-selo "Ljubačke doline" kod Banjaluke, koje je jedinstveno po tome što je najveći i najljepši etnološki muzej u Republici Srpskoj, kao i dnevni i noćni rafting na Vrbasu.

Jovanovićeva je navela da je Republika Srpska u svijetu definitivno prepoznata kao nova atraktivna destinacija za aktivni odmor, što je aktuelni svjetski trend, a da adrenalinski i seoski turizam privlači sve veći broj gostiju.

Prema njenim riječima, na zajedničkom štandu predstavljeni su i nacionalni parkovi u kojima se sve više radi na unapređenju turističke infrastrukture u skladu sa svjetskim trendovima, te gradovi Banjaluka, Bijeljina i Trebinje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti