Predstavljene aktivnosti u cilju unapređenja turističke signalizacije

17.03.2014. 15:20 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljene aktivnosti u cilju unapređenja turističke signalizacije

U sklopu projekta unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije koji zajednički realiziraju u Trebinju će biti postavljeno 50 saobraćajnih znakova i jedan znak sa radarom.

Predstavnici Grada Trebinja, Turističke organizacije, Opštine Nikšić i Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore danas su u Trebinju, u okviru Programa prekogranične saradnje BiH i Crne Gore, predstavili glavne aktivnosti projekta Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije.

Ukupan budžet projekta, koji se realizuje od početka februara ove godine, je oko 250.000 evra, od čega oko 197.000 eura, ili oko 85 odsto, finansira Evropska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć-IPA. Grad Trebinje će dobiti oko 60 000 evra od sredstava koje finansira Evropska unija, dok će ostatak oko 26 000 eura biti obezbijeđeno iz budžeta grada.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da je ovo još jedan od projekata kojim se nastavlja kvalitetna saradnja sa gradovima u susjednoj Crnoj Gori, te da je ovaj projekat veoma značajan za podsticaj turističke ponude kako Trebinja, tako i Nikšića i Pljevalja.

"Mi ćemo sa ovim projektom zaokružiti turističko i saobraćajno obilježavanje grada i na takav način olakšati svim turistima koji budu dolazili u Trebinju da se lakše snalaze čak i bez posebnih turističkih vodiča", istakao je Vučurević.

Ljiljana Robović, menadžer projekta je pojasnila da će turistička signalizacija biti unaprijeđena postavljanjem 830 znakova između BiH i Crne Gore te 70 informativnih turističkih znakova.

"U Trebinju će biti postavljeno 300 znakova ulične turističke signalizacije i 40 informativnih turističkih znakova, kao i interaktivni izlog na Crkvini, koji će turistima omogućiti da dobiju detaljne informacije o turističkoj ponudi grada", istakla je Robovićeva.

Ona je navela da će kroz ovaj projekat biti i unaprijeđena prekogranična saradnja BiH i Crne Gore uspostavljanjam održivog sistema saobraćajne signalizacije po standardima Evropske unije na regionalnom putu Trebinje-Nikšić i na lokalnim putevima, kroz postavljanje saobraćajnih znakova i znakova sa radarima.

"U Trebinju će biti postavljeno 50 saobraćajnih znakova i jedan znak sa radarom", navela je Ljiljana Robović. Pored ostalog, dodala je ona, biće unaprijeđena i turistička promocija Trebinja, Nikšića i Pljevalja kroz zajedničku promotivnu kampanju.

Tamara Todorović, iz Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore, je rekla da je ovaj projekat još jedan u nizu značajnih projekata kojim se nastavlja uspješna saradnja Trebinja sa Nikšićem i drugim gradovima Crne Gore, podsjećajući da je nedavno realizovan i projekat o izgradnji kapaciteta za zaštitu od požara u prekograničnoj oblasti, u kome su učestvovali Vatrogasna jedinica Trebinje i Služba zaštite i spašavanja Nikšić.

Izvor: Radio Trebinje 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti