Predstavnici Balkan Investment Bank AD i GP "Krajina" potpisali ugovor o izgradnji poslovnog objekta Balkan Investment Bank AD u Banja Luci

20.07.2007. 12:36 / Izvor: eKapija.ba

Predstavnici Balkan Investment Bank AD i GP "Krajina" potpisali su 17. jula 2007., ugovor o izgradnji modernog poslovnog objekta u Banjaluci, u kojem će biti smještena centrala Balkan Investment Bank AD, kao i filijala Banja Luka. Ugovor o izgradnji potpisali su g. Edvinas Navickas, direktor Balkan Investment Bank AD i g. Borko Đurić, direktor GP "Krajina".

Planirano je da izgradnja objekta, u užem jezgru Banjaluke (stambeno-poslovno naselje "Aleja Centar" u Boriku), počne sljedećeg mjeseca, dok će radovi trajati godinu dana. Zgrada će obuhvatati ukupnu površinu od približno 3000 kvadratnih metara, a imaće 6 spratova, odnosno 8 etaža, gdje će raditi preko stotinu zaposlenih. Balkan Investment Bank AD nastavlja sa unapređenjem svojih poslovnih aktivnosti, tako da je u tu svrhu planirana i izgradnja ove moderne zgrade, koja će zadovoljiti osnovne principe moderne arhitekture stambeno-poslovnih objekata.

Edvinas Navickas, direkor Balkan Investment Bank AD je kazao: "Potpisivanje ovog Ugovora za nas predstavlja jedan veliki korak u realizaciji razvojne strategije banke. Odluka da od sada radimo u vlastitom objektu, predstavlja važan pokazatelj čvrstog poslovanja naše banke u BiH, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da su rijetke banke koje grade vlastite objekte i na taj način dobijaju status "pravog domaćina" u BiH. Želim naglasiti i to da će koncept novog objekta Balkan Investment Bank AD slijediti princip prilagođavanja potrebama naših klijenata, kojima ćemo na ovaj način, osim kvalitetne usluge, ponuditi i moderan prostor u kojem će se prijatno osjećati. U posljednjih godinu dana naša banka je ostvarila odlične rezultate u svim segmentima poslovanja, tako da izgradnja vlastitog objekta predstavlja logičan slijed aktivnosti".

"Posebno smo zadovoljni što je kompanija GP Krajina AD odabrana za izradu idejno – arhitektonskog rješenja i izgradnju novog objekta Balkan Investment Bank AD. Takođe, za nas je veoma značajno i to što će svoje mjesto u okviru naselja "Aleja Centar" u Banjaluci naći jedna tako ozbiljna i uspješna finansijska institucija. Podsjećam da izgradnja ovog kompleksa u banjalučkom naselju Borik, predstavlja jedan od najvećih građevinskih projekata u Bosni i Hercegovini. Na atraktivnoj lokaciji u Banjaluci izrasta naselje koje će po završetku izgradnje brojati oko 10.000 stanovnika i obuhvatiti veliki broj poslovnih sadržaja, školu, vrtić, crkvu, pješačku saobraćajnicu, trgove, javne i podzemne garaže i drugo. Sigurno je da će svoje mjesto u okviru ovog kompleksa, pored Balkan Investment Bank AD naći i jedan veliki trgovački centar. Do sada je u okviru kompleksa "Aleja Centar" izgrađeno 640 stanova, 185 poslovnih prostora različitih površina i namjene" kazao je Borko Đurić, direktor GP Krajina AD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti