Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavnici elektronskih medija traže povlašteno obračunavanje poreza

26.06.2020. 07:37 / Izvor: Akta.ba

Predsjednici upravnih odbora Agencije za elektroničke medije (AEM) i Udruženja privatnih elektronskih medija BiH (PEM) Elvir Švrakić i Reuf Herić uputili su otvoreno pismo premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, tražeći da se mediji dovedu u rang industrija od značaja za Federaciju BiH te da se i njima porezi i doprinosi obračunavaju po povlaštenim stopama.

Pozivajući se na dobro poznatu ulogu i značaj medija u proteklim mjesecima, ali i svim vanrednim situacijama, u pismu zahtijevaju od Novalića da se hitno donesu odluke Vlade FBiH po kojima će mediji biti svrstani u taj rang s povlaštenim stopama.

"Svima je poznato da na ovome radite prethodne dvije godine, te da permanentno najavljujete umanjenje poreskih stopa za sva pravna lica u Federaciji. Ali da rezultata nema. "Korona zakon" koji ste donijeli ni u kom slučaju nije donio nikakve pogodnosti za medije, pa se nadamo da ćete na ovaj način pomoći više hiljada zaposlenih u medijskoj industriji", ističe se u otvorenom pismu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti