Vijesti

Predstavnici "Jat Airways" i "BH Airlines" razgovarali o saradnji u oblasti zemaljskih i letačkih poslova i u prevozu robe

22.05.2008. 17:25 / Izvor: Biznis

Predstavnici "Jat Airways" i "BH Airlines" razgovarali su u Sarajevu o proširenju komercijalne saradnje, saopštila je srpska aviokompanija.

Kako je navedeno, na sastanku održanom 21. maja 2008. godine, bilo je reči i o saradnji u oblasti zemaljskih i letačkih poslova i u prevozu robe.

Generalni direktor "Jata" Saša Vlaisavljević, komercijalni direktor Vladimir Ognjenović i generalni direktor "BH Airlines" Nudžein Rečica izrazili su očekivanje da će putnicima biti omogućeno da koriste sve pogodnosti mreža linija dve aviokompanije.

"Jat Airways" i "BH Airlines" sklopili su 2006. godine ugovor o zajedničkom korišćenju linija, kojim su uspostavljeni razni vidovi komercijalne i drugih vidova saradnje.

Taj ugovor predviđa da saobraćaj između Beograda i Sarajeva obavlja "Jat", ali se letovi smatraju zajedničkim, pa nose i prefiks "BH Airlines". Predviđeno je i da bosanska kompanija na istom pricipu uspostavi redovan vazdušni saobraćaj između glavnih gradova Srbije i BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti