Predstavnici Mariborske livarne najavili otvaranje livnice u Bugojnu

17.03.2010. 14:00 / Izvor: Fena
Predstavnici Mariborske livarne najavili otvaranje livnice u Bugojnu

Predstavnici Mariborske livarne (MLM) iz Slovenije danas su posjetili općinu Bugojno i na sastanku s načelnikom Hasanom Ajkunićem najavili otvaranje Podružnice MLM-a u tome gradu, u kojoj će se proizvoditi dijelovi za potrebe zapadnoevropske automobilske industrije.

Branko Žardoner, predsjednik Uprave MLM-a iz Maribora, koja u proizvodnju na teritoriji bugojanske općine u naredne četiri godine planira investirati oko šest miliona eura, potvrdio je da će projekt zvanično startati u maju, kada je planirana nabavka specijalnih mašina.

Zadovoljstvo otvaranjem nove tvornice u Bugojnu izrazio je načelnik Hasan Ajkunić, koji je naglasio ogroman značaj projekta, s obzirom na planirano upošljavanje velikog broja radnika, uglavnom mašinske struke, ali i općenito za razvoj privredne saradnje između Slovenije i BiH.

U sastav nove firme, čiji se proizvodni pogoni nalaze u krugu nekadašnjeg privrednog giganta “Slavka Rodića”, ući će bugojanska firma “Unipress” koja se i ranije bavila proizvodnjom aluminijskih odljevaka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti