Predstavnici "Sajma Split" posjetili VTK BiH

25.12.2015. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici 'Sajma Split' posjetili VTK BiH

Predsjednik Bojić zahvalio se predstavnicima "Sajma Split" na posjeti, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i nastupima bh. izlagača na sajamskim manifestacijama u Splitu i ostvarenim poslovnim kontaktima.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić primio je u posjetu, direktoricu „Sajma Split“ Sanju Vuković Veić  i direktora grupe sajmova „SASO“ i „GAST“ Bogdana Šarića. Tema sastanka bila je učešće privrede Bosne i Hercegovine na sajamskim manifestacijama u 2016. godini.

Predsjednik Bojić zahvalio se predstavnicima „Sajma Split“ na upriličenoj posjeti, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i nastupima bh. izlagača na sajamskim manifestacijama u Splitu i ostvarenim poslovnim kontaktima.

Predstavnici „Sajma Split“ su predstavili sajamske manifestacije u 2016. godini, te podsjetili da je sajam „GAST“, koji će se održati od 2. do 5. marta 2016. godine, ključno mjesto susreta brojnih proizvođača i trgovaca iz djelatnosti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, prepoznat u poslovnim krugovima kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu.

Predstavljeni sajmovi, prema riječima direktorice Vuković Veić, prilika su za bh. proizvođače da se predstave široj javnosti u Hrvatskoj, kao i turistima koji posjećuju Split, te podsjetila da je više informacija o sajmovima dostupno na www.sajamsplit.hr.

Predsjednik zahvalio se predstavnicima „Sajma Split“ na posjeti i izrazio nadu da će poslovna zajednica u BiH, posebno bh.prozvođači, naći interesa da učestvuju na predstojećim sajamskim manifestacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti