Predstavnici Sindikata PPDIVUT i UP BiH posjetili "Klas" - Spremni za uključenje u realizaciju programa primarne i prerađivačke proizvodnje

07.07.2009. 14:24 / Izvor: Fena
Predstavnici Sindikata PPDIVUT i UP BiH posjetili 'Klas' - Spremni za uključenje u realizaciju programa primarne i prerađivačke proizvodnje

Predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH i Udruženja poljoprivrednika u BiH (UPBiH) 7. jula 2009. godine su u sarajevskom "Klasu" razgovorali sa generalnim menadžerom Vahidom Pašovićem o pripremljenosti "Klasa" za prijem i otkup ovogodišnjeg uroda primarnih poljoprivrednih proizvoda, kao i o planovima pripreme proizvodnje za narednu godinu.

Pašović je izrazio spremnost "Klasa" da se još više uključi u realizaciju programa primarne i prerađivačke proizvodnje.

Predsjednik UPBiH Miro Pejić istakao je nedostatak blagovremene komunikacije između primarne proizvodnje i prerađivačke industrije, a posebno je naglasio nedostatak sistemskih rješenja kojima se treba urediti zaštita proizvođača i prerađivača.

Pejić i predsjednik Sindikata PPDIVUT Mehmed Avdagić izrazili su spremnost za zajedničko djelovanje i akciju ukoliko se hitno ne odluči o sudbini Zakona o zaštiti domaće proizvodnje.

"Pošto vrijeme teče, a šteta je sve veća po domaću proizvodnju a tim i državu, dogovoreno je da se uputi zajednički zahtjev zakonodavnoj vlasti države BiH da donošenjem hitnih privremenih zakonskih mjera zaštiti domaću proizvodnju do konačne odluke Ustavnog suda o sudbini Zakona o zaštiti domaće proizvodnje", navodi se u zajedničkom saopćenju Sindikata PPDIVUT i UPBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti