Predstavnici "Turkish Airlinesa" u posjeti Vladi FBiH

31.07.2008. 11:48 / Izvor: Vlada FBiH
Predstavnici 'Turkish Airlinesa' u posjeti Vladi FBiH

"Postupak odabira i prihvatanja strateškog partnera za povećanje osnovnog kapitala- dokapitalizaciju "B&H Airlinesa", nije komercijalnog karaktera, već je to strateško državno pitanje kojem Vlada FBiH pridaje veliki značaj", istakao je premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković u današnjem susretu i razgovoru sa predstavnicima "Turkish Airlinesa" Candan-om Karlitekin-om i Hamdi-em Topcu-om.

Predstavnici turske avio kompanije su potvrdili ranije iskazani interes za učešće u ovom procesu i danas ocijenili da, produženjem roka tendera, vide šansu da pripremom kvalitetne ponude koja će zadovoljiti očekivanja Vlade Federacije BiH, konkurišu za strateškog partnera.

Premijer Branković je ovaj proces pojasnio, u svjetlu najnovijih poteza i nastojanja Vlade FBiH na stvaranju povoljnijih uvjeta za ukupan poslovni ambijent u Federaciji Bosne i Hercegovine, što bi omogućilo i bolje korištenje postojećih potencijala u razvoju avio saobraćaja u našoj zemlji. U tom kontekstu, poseban značaj ima pokretanje regulatorne reforme na izmjeni postojećih propisa i njihovom prilagođavanju savremenim potrebama poslovanja u smislu pojednostavljivanja i ubrzanja neophodnih administativnih procedura, zatim planirane investicije u oblasti infrastrukture, te namjera Vlade FBiH da se u budućnosti obnove i osposobe za saobraćaj aerodromi u Mostaru i Tuzli.

Tokom razgovora, u kojem je sudjelovao i generalni direktor "B&H Airlinesa" Nudžeim Rečica, iskazano je zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju ukupnih odnosa između Bosne i Hercegovine i prijateljske Turske, u okviru čega se i ponuda "Turkish Airlinesa" za učešće u dokapitalizaciji bh. avio prijevoznika ocjenjuje dobro došlom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti