Predstavnik kineskog investicionog fonda u posjeti OC Jahorina

01.11.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Predstavnik kineskog investicionog fonda u posjeti OC Jahorina

Lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske prepoznale su potencijal i značaj Jahorine.

Jahorina ide uzlaznom putanjom a sve veći broj investitora prepoznaje Jahorinu kao mjesto velikih investicija u narednom periodu, potvrđeno je tokom današnje posjete i obilaska započetih infrastrukturnih projekata Gorana Đokovića, predstavnika kineskog investicionog fonda Olimpijskog centru Jahorina. Đoković je široj javnosti poznat kao stric Novaka Đokovića.

Jahorina je u poslednjih 100 godina u više navrata imala padove i uspone a kroz investicije koje su se desile u poslednjih deset godina pretvara se u destinaciju koja će izrasti u vodeću turističku lokaciju, kako u zimskom tako i u ljetnom periodu, u regionalnim okvirima.

"Lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske prepoznale su potencijal i značaj Jahorine, i uključile se s ciljem da svojom ulogom ojačaju pozitivnu sliku. Činjenica je da smo ove godine organizatori više atraktivnih manifestacija regionalnog karaktera, poput zimskog Exit festivala na Jahorini, organizujemo više koncerata u povodu otvaranje nove zimske sezone i za novogodišnju noć, kao i brojne sportske manifestacije, FIS takmičenja i testne trke. Poseban podsticaj nam je organizacija EYOF - Olimpijskih igrara mladih, 2019. godine, gdje će se mladi iz cijelog svijeta  takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom i to nam daju dodatnu snagu", napomenuo je i ovom prilikom Dejan Ljevnaić, dirketor OC Jahorina u razgovoru sa gostom.

Položaj Jahorine i blizina grada sa više od pola miliona stanovnika, blizina aerodroma i auto-puta, Jahorinu približavaju svim emitivnim tržištima, ali i investitorima.  Gondola Pale – Jahorina koja je u završnoj fazi do međustanice, zajedno sa potencijalima koje imaju Pale sa Trebevićem i Romanijom dodatna su garancija uspjeha.

Jahorina, u užem smislu, trenutno osigurava skoro 6.000 ležajeva u hotelima, apartmanima i vikend kućama a dosadašnja modernizacija vertikalnog transporta I trenutno aktuelno  uređenje i modernizacija kompletnog skijališta, Jahorinu čine itekako atraktivnom kada su investitori u pitanju. Realizacijom ovogodišnjih planiranih investicija Jahorina će se vratiti na mapu uspješnih evropskih skijaških destinacija, i namjerava povratiti povjerenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti