Vijesti

Preduzeće Babić Bisstours novi vlasnik Zeninga iz Zenice

10.10.2009. 11:58 / Izvor: Tuzlanski list

Preduzeće "Babić Bisstours" Zenica kupilo je zemljište i zgradu preduzeća "Zening" Zenica putem javnog nadmetanja koje je održano na Općinskom sudu u Zenici. Preduzeće "Babić Bisstours" bilo je jedini ponuđač na javnom nadmetanju, koje je organizovano po sedmi put, a za kupovinu zemljišta površine 2.626 metara kvadratnih i Upravne zgrade sa praonicom i hemijskom čistionicom, te kancelarijskim i poslovnim prostorima na tri etaže kupac je izdvojio 1.698.651 KM, saopćio je Sanjin Kulenović, portparol Općinskog suda u Zenici.

Postignuta cijena predstavlja oko 50% procijenjene vrijednosti navedenih objekata, ukupne površine oko 1.200 kvadratnih metara. Stečajna uprava na čelu sa upravnikom Asimom Sunulahpašićem već duže vrijeme pokušava prodati imovinu "Zeninga" radi namirivanja dugovanja, među kojima su i obaveze prema radnicima.

Na prodaju je ponuđeno osam objekata u krugu industrijskog skladišta Šljivik, objekat upravne zgrade sa praonicom i čistionicom, te objekat stare upravne zgrade na lokaciji atraktivnoj za novu izgradnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti