Vijesti

Preduzeće za mašinsku obradu metala Ružić Vitez dobitnik vrijednog priznanja na 6. Međunarodnom sajmu metala ZEPS INTERMETAL

15.10.2009. 13:02 / Izvor: Naša riječ

Preduzeće za mašinsku obradu metala "Ružić" iz Viteza osnovano je 1986. godine, a nastalo je kao rezultat dugogodišnje obiteljske tradicije bavljenja ovim poslom. Spojivši tradiciju, iskustvo i tehnička saznanja preduzeće "Ružić" je postalo poznato ime kada je u pitanju proizvodnja, reparatura i ugradnja mašinskih dijelova i uređaja.

Na 6. Međunarodnom sajmu metala ZEPS INTERMETAL, održanom u okviru 16. Generalnog bh. sajma ZEPS 2009, učestvovali su kao izlagači. Bio je ovo njihov prvi nastup na Sajmu, a odlukom Žirija krunisan je priznanjem za proizvod.

"Dobili smo priznanje za ROTOR TRANSPORTNOG VENTILATORA 700. Proizvod je urađen sa manjim izmjenama u odnosu na ranije izvedbe, a za njegovu izradu korišteni su kvalitetni materijali. Rotor je pokretni dio ventilatora za odsis piljevine za drvoprerađivačke sisteme, a dolazi u sklopu sa kućištem", kazao je Davor Ružić, direktor preduzeća.

Proizvod na koji su u kompaniji posebno ponosni je dvoležajno jednodijelno kućište za prijenos snage i obrtno kretanje.

"Ovaj proizvod je od ideje do prototipa djelo mog oca, Zlatka Ružića, inžinjera tehnologije i utemeljitelja našeg preduzeća, i njegovog brata Velimira koji je također inžinjer tehnologije. Šest mjeseci je trebalo da se pređe put od crteža do prvog izrađenog rotora, koji je isporučen firmi Union Invest u Sarajevu. Do sada smo uradili 600 komada za naše naručioce i ono što želim naglasiti jeste da ni za jedan nismo imali reklamaciju", sa ponosom ističe Davor Ružić.

Korisnici proizvoda i usluga preduzeća "Ružić" su "Standard" – Shieder Group Sarajevo, "Konjuh" Živinice, FIS Vitez, Tvornica furnira "Palavra" Nova Bila, "Solana Tuzla", FINVEST Drvar, te firme iz Holandije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore...

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti