Pregovori u junu u Dortmundu: Dobavljače iz BiH traže 52 njemačke kompanije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pregovori u junu u Dortmundu: Dobavljače iz BiH traže 52 njemačke kompanije

22.03.2019. 11:00 / Izvor: Akta.ba

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2019 će se održati 06. juna ove godine u Dortmundu, Savezna Republika Njemačka.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Među 52 kompanije kompanijama sa kojim će imati priliku razgovarati naši dobavljači je i kompanija MANN + HUMMEL. Ova kompanija je globalni lider i stručnjak u području filtracije koja razvija inovativna rješenja za zdravlje i mobilnost ljudi.

Jedan od učesnika pregovora je i Minimax GmbH & Co. KG koja se se bavi zaštitom industrijskih postrojenja od požara i više od 110 godina je jedan od vodećih brandova u zaštiti od požara. Minimax Viking Grupa ima trenutni godišnji promet od više od 1,6 milijardi eura i zapošljava više od 8,800 ljudi širom svijeta.

Naše kompanije imat će priliku susret se i sa firmom HYDAC koja je osnovan 1963. godine. Ona se bavi hidrauličkom opremom i danas je međunarodno aktivna firma s više od 9.000 zaposlenika, 50 poslovnica i 500 trgovačkih i servisnih partnera širom svijeta.

Zanimljiva za naše kompanije će biti i firma Wilo SE osnovana 1872. koja je iz lokalnog stručnjaka prerasla u globalnog igrača.

Kompletan spisak firmi koje će učestvovati u Dortmundu na pregovorima u okviru Njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2019 možete pogledati u prilogu ispod teksta.

PREUZMI DOKUMENT:
Firme učesnice

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti