Prekogranična saradnja: Biciklizmom ka turizmu bez granica

09.07.2011. 11:40 / Izvor: eKapija.ba
Prekogranična saradnja: Biciklizmom ka turizmu bez granica

Drugi sastanak upravnog odbora projekta "Biciklom za turizam bez granica" (BIKE 4 TWF) održan je 6. jula u Prijedoru. Organizator sastanka je Agencija za ekonomski razvoj opštine Prijedor PREDA-PD koja je zajedno sa Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA vodeći partner na ovom projektu.

Ovom sastaku prisustvovali su pored vodećih partnera i partnerske organizacije, članice upravnog odbora: Nacionalni park "Kozara", Turistička organizacija opštine Prijedor, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije i Park prirode Lonjsko polje.

Vodeći partneri su na sastanku prezentovali dosadašnje realizovane aktivnosti na projektu kao i naredne aktivnosti.

Tokom sastanka upravni odbor je razmatrao niz prijedloga vezanih za predstojeće aktivnosti. Jedna od aktivnosti u narednom periodu je invetarizacija turističkih potencijala na područiju Opštine Prijedor, Opštine Kozarska Dubica i Nacionalnog parka Kozara kao i ažuriranje postojećeg dokumenta inventarizacije turističkih potencijala Sisačko-moslavačke županije, istaknuto je na ovom sastanku.

Takođe, predviđena je i trodnevna radionica koja će se održati u septembru na Mrakovici na temu "Regionalni marketing- prednosti i izazovi", gdje su razmatrani potencijalni predavači i učesnici.

Projekat Biciklom za turizam bez granica – Bicycle for Tourism Without Frontiers (BIKE4TWF) je rezultat saradnje Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. i Agencije za ekonomski razvoj opštine Prijedor PREDA-PD. Ovaj projekat je izrađen u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013.

Cilj projekta je doprinos integraciji i revitalizaciji preduzetništva u prekograničnom području sa ciljem podsticanja održivog razvoja te poboljšanju konkurentnosti lokalnog turizma prekograničnog područja kroz poboljšanje atraktivnosti turističke ponude u regiji, kao i izgradnja kapaciteta interesnih grupa u turističkom sektoru te promocija ovog područja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti