Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Premijer Nenadić i ambasador Field: Najavljena podrška KS u jačanju institucija

01.06.2020. 17:25 / Izvor: Akta.ba

Na danas održanom online sastanku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i ambasadora  Velike Britanije u BiH Matthew Fielda izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju je ova Ambasada uspostavila sa novoformiranom vlasti u Kantonu Sarajevo.

Premijer Nenadić je upoznao ambasadora o trenutnoj situaciju u Kantonu, o mjerama koje je KS poduzeo u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ambasador je upoznat i o provedenim procesima javnih nabavki kao i o aktivnostima koje Vlada Kantona Sarajevo trenutno realizira na unapređenju projekata javnih radova te projekata podržanih  međunarodnim i domaćim sredstvima kao i o implementaciji budžetskih i kreditnih sredstava za spomenute namjene.

 

 

"Trenutno nam je važna implementacija studije o restruktuiranju javnih preduzeća o čemu će narednih dana biti više riječi", istakao je Nenadić.

Zajednička je ocjena da se stiču uslovi za nastavak organizovanja sastanaka Kantona Sarajevo sa zainteresiranim akreditiranim ambasadama u BiH po pitanju zajedničke realizacije određenih projekata.

Na sastanku se govorilo i o zaštiti okoliša, javnim  radova, implementaciji kreditnih sredstava u velikim projektima komunalne privrede i saobraćaja.

Ambasador Field je ovom prilikom najavio podršku Kantonu Sarajevo  i u procesima restruktuiranja javnih kompanija, te podršku jačanju institucija Kantona Sarajevo u njihovim redovnim aktivnostima.

Ambasador Field i premijer Nenadić ocijenili su kako je odlična saradnja između Ambasade Velike Britanije u BiH i Kantona Sarajevo koja će rezultirati značajnim pozitivnim promjenama za građane Kantona Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti