Vijesti

Prepoznat potencijal online businessa u Bosni i Hercegovini - eKapija rame uz rame sa vodećim privrednim subjektima

11.12.2009. 18:48 / Izvor: eKapija.ba

Grad Banja Luka bila je domaćin sinoćnje dodjele menadžerskih priznanja najboljim i najuspješnijim BH menadžerima iz svih grana privrede. Nagradu "Menadžer 2009" primilo je oko tridesetak predstavnika kompanija, koji su svojim radom, znanjem i zalaganjem uprkos godini obilježenoj recesijom i pogoršanim uslovima poslovanja, ostvarili značajne poslovne rezultate.

(Azra Atagić - Ćatović, direktor portala eKapija.ba)

Iako je Nezavisni žiri ove godine naglasak stavio na kompanije iz oblasti proizvodnje, koje su u toku ove godine značajno povećale proizvodnju i izvoz, među nagrađenima menadžerima našli su se i menadžeri iz kompanija koje posluju u sektoru usluga, te sektora novih industrija u Bosni i Herceogvini, poput online biznisa.

Tako je po prvi put u petnaest godina trajanje ove manifestacije, ove godine rame uz rame sa privrednim gigantima poput UNIS Energetike, Elektroprivrede BiH, BH Telecoma, Metalogradnje i mljekare Dukat, dodijeljeno i priznanje poslovno-investicionom portalu eKapija.ba.

"Online business u Bosni i Hercegovini je u poređenju sa drugim granama u svojim počecima, no raduje nas činjenica da je naš trud i rad u proteklih četiri godine prepoznat. Pozicija vodećeg online business portala ove godine potvrđena je dva puta – prvo dobijanjem Superbrands priznanja, a sada i priznanjem Najmenadžer 2009 za direktoricu kompanije eKapija.ba, gđu. Azru Atagić-Ćatović", naglašavaju iz eKapija.ba.

Najviša priznanja "Super šampioni biznisa" za ovu godinu, prema izboru žirija Nezavisne agencije iz Zenice, dobili su generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić, direktor UniCredit Bank d.d. Mostar Berislav Kutle i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

Pored priznanja za menadžere u okviru ove manifestacije prepoznati su i napori pojedinih načelnika opština, ministara, te doprinos ambasadora Kraljevine Norveške u BiH za razvoju prijateljskih i privrednih odnosa BiH i Norveške.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti