Prestižni status SUPERBRANDS za poslovno-investicioni portal eKapija.ba: Potvrda kvaliteta, prepoznatljivosti i dosljednosti

11.12.2009. 18:38 / Izvor: eKapija.ba
Prestižni status SUPERBRANDS za poslovno-investicioni portal eKapija.ba: Potvrda kvaliteta, prepoznatljivosti i dosljednosti

U prisustvu velikog broja zvanica, 10. decembra 2009. godine u hotelu Evropa u Sarajevu, najvećem poslovno-investicionionom portalu u jugoistočnoj Evropi - eKapija.ba, kao po potvrdu kvaliteta, prepoznatljivosti i dosljednosti, dodijeljeno je prestižno priznanje Superbrands od strane nezavisnog i globalnog autoriteta na području brandinga – organizacija Superbrands.

Ovogodišnji izbor najboljih tržišnih marki u BiH počeo je u martu 2009. godine formiranjem bosanskohercegovačkog Superbrand vijeća, sačinjenog od 44 najeminentnija stručnjaka iz oblasti industrije, ekonomije, medija, marketinga i komunikacija.

Za izbor najjačih u BiH ove godine konkuriralo je čak 800 tržišnih marki, raspoređenih u 27 kategorija, koje su odabrane na osnovu podataka uglednih i neovisnih agencija za istraživanje tržišta (GfK, MEMRB, Puls i Valicon). U izboru su bile kako domaće, bosanskohercegovačke tržišne marke, tako i međunarodne.

Petogodišnje uzajmno povjerenje između eKapije i njenih korisnika je bilo od presudnog značaja u prevazilaženju izazova koji su bili pred njima te je rezultiralo njenim svrstavanjem u zonu gdje mnogi brandovi žele biti – u zoni vrhnuskih tržišnih marki.

"Gradnja brenda na svakom tržištu je veoma zahtjevan zadatak, posebno u vrijeme jake konkurencije i sve veće informiranosti potrošača. Svojim glasovima, korisnici su potvrdili mnogima dobro poznatu činjenicu da je portal eKapija.ba dnevna navika uspješnih te neizostavan dio svakodnevnog poslovanja", istakao je izvršni direktor portala eKapija.ba, Fahrudin Ćatović.

Prestžnim statusom Superbrands nagrađene su robne marke koje su prisutne na tržištu u Bosni i Hercegovini, a koje ostvaruju više od svoje konkurencije i predstavljaju vodeće proizvode na tržištu BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti