Prevent BH organizirao druženje s poslovnim partnerima i gostima SFF-a - Uprkos ekonomskoj krizi Prevent BH i dalje ostvaruje dobre poslovne rezultate

13.08.2009. 14:19 / Izvor: Fena
Prevent BH organizirao druženje s poslovnim partnerima i gostima SFF-a - Uprkos ekonomskoj krizi Prevent BH i dalje ostvaruje dobre poslovne rezultate

Uprkos ekonomskoj krizi, koja je najviše pogodila automobilsku industriju, preduzeće za proizvodnju automobilskih komponenti "Prevent BH" i dalje ostvaruje dobre poslovne rezultate i još nije podleglo mjeri značajnijeg otpuštanja radnika.

To je 13. augusta 2009. godine kazao predsjednik Uprave "Preventa BH" Admir Pejkušić tokom druženja s poslovnim partnerima i gostima Sarajevo film festivala (SFF),u dvospratnom turističkom autobusu koji je obilazio grad.

U ovom druženju koje je, inače, specijalno organizirano za Sarajevo film festival, Pejkušić je rekao da je "Prevent BH" i dalje lider u proizvodnji autopresvlaka u Evropi te da se, uz proizvodnju autokomponenti, u posljednje vrijeme sve više fokusira na segment nautike.

Uz Pejkušića, s gostima su se družili i članovi Uprave "Preventa BH" Kenan Nalbantić i Almir Jazvin

Na tržište BiH "Prevent" je došao 1999. godine i uposlio 50 radnika, a danas, nakon značajnog širenja kapaciteta, u toj kompaniji radi oko 3.000 osoba.

"Prevent BH" je danas treći najveći bh. izvoznik, a zajedno s ASA grupom druga bh. kompanija po prihodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti