Prevent Grupacija učesnik konferencije 'SEE Automotive – Connect&Supply'

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prevent Grupacija učesnik konferencije "SEE Automotive – Connect&Supply"

23.05.2019. 10:46 / Izvor: Akta.ba

Direktor razvoja Prevent CEE Kenan Nalbantić, učesnik je današnjeg Panela tokom Konferencije SEE Automotive- Connect&Supply, koja se u organizaciji Automobilskog klastera Srbije, po peti put održava u Beogradu i okuplja preko 250 učesnika iz više od 150 kompanija iz jugoistočne Evrope.

Nalbantić je tokom izlaganja govorio o ključnim elementima proizvodnje, razvoju i izgradnji odnosa sa OEM partnerima, odnosu sa dobavljačima te budućnosti razvoja automobilske industrije sa fokusom na Centralnu i Istočnu Evropu.

"Potencijali su veliki na ovim prostorima, posebno kada uzmemo u obzir e-mobilnost i zahtjeve prema dobavljačima u ovom segmentu. Potrebno je snažanije koristiti sinergiju manjih dobavljača i njihovu integraciju u veće projekte. Zanimljiva perspektivna područja su također u razvoju softvera, 3D konstrukcijama, ali i proizvodnji pojedinačnih komponenti za interijere vozila", izjavio je Kenan Nalbantić, te dodao kako je Prevent svoju konkurentsku prednost gradi na vertikalnoj integraciji materijala, plastičnih i metalnih komponenti, te u konačnici mogućnosti proizvodnje kompletnog proizvoda na jednom mjestu.

Cilj SEE Automotive konferencije je unapređenje poslovanja kompanija iz automobilske i pratećih industrija u jugoistočnoj Evropi kao i da omogući povezivanje OEM proizvođača, TIER1&2 kompanija i relevantnih međunarodnih institucija, kako bi se dodatno podstakao razvoj automobilskeindustrije u regionu

Ova konferencija je jedan od najznačajnijih stručnih i poslovnih skupova u ovom dijelu Evrope u oblasti automobilske industrije i predstavlja priliku da se učesnici upoznaju sa trendovima kompanija iz regiona, kao i planovima proizvođača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti