Prevent i KLM na sajmu SIMAC u Milanu

23.02.2016. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Prevent i KLM na sajmu SIMAC u Milanu

Na sajmu, kojeg organizira ASSOMAC (Nacionalno udruženje italijanskih proizvođača mašina i pribora za obuću i obradu kože) i koji je posvećen obradi kože, izlagat će više od 260 kompanija iz cijelog svijeta.

Na sajmu, kojeg organizira ASSOMAC (Nacionalno udruženje italijanskih proizvođača mašina i pribora za obuću i obradu kože) i koji je posvećen obradi kože, izlagat će više od 260 kompanija iz cijelog svijeta, a među njima iz Bosne i Hercegovine učestvovat će Prevent leather d.o.o. iz Visokog, KLM d.o.o. iz Prnjavora, Baja Shoes iz Dervente i Neveks d.o.o. iz Travnika.

“SIMAC Tanning Tech u Milanu je veliki međunarodni događaj za industriju obuće i proizvoda od kože: najvažnijih sektora trgovinske razmjene i investicija između Italije i Bosne i Hercegovine. Italija, drugi po veličini trgovinski partner ove zemlje, nudi bosanskohercegovačkim kompanijama učesnicama da se predstave Milanu, svjetskoj prestonici dizajna i mode", rekao je Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Ruggero Corrias, najavljujući učešće nekoliko bosanskohercegovačkih poduzeća, u organizaciji talijanske državne Agencije iCE, na sajmu SIMAC Tanning Tech, koji će se održati u Milanu od 23. do 25. februara ove godine.

Ova inizijativa promovirana je od strane Agencije ICE i Ambasade Republike Italije u Sarajevu u saradnji sa UTOK-om, Udruženjem tekstila, obuće i kože u Bosni i Hercegovini.

U 2016. godini Milano će biti sjedište i drugih važnih međunarodnih događaja, kao što su XXI Trienale “21 Century. Design aftr design.” (od 2. aprila do 12 septembra), “il Salone del Mobile” (Salon namještaja od 12. do 17. aprile) i sajam umjetnosi Miart (od 8. do 10. aprila ove godine). 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti