Prezentirana Studija o regulaciji prometa u distriktu Brčko: Nužno izgraditi 3-4 kružna toka i postaviti oko 2000 prometnih znakova

12.12.2009. 11:55 / Izvor: Fena
Prezentirana Studija o regulaciji prometa u distriktu Brčko: Nužno izgraditi 3-4 kružna toka i postaviti oko 2000 prometnih znakova

U organizaciji Pododjela za ceste i parkove u Vladi Brčko distrikta 11.12.2009. godine je prezentirana Studija o regulaciji prometa u Brčko distriktu.

Studiju je izradio Konzorcij - Institut za građevinarstvo iz Banje Luke i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a ona obuhvata cjelokupnu regulaciju prometa u Brčko distriktu s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Na prezentaciji je istaknuto da je u Brčko distriktu nužno izgraditi 3-4 kružna toka, nabaviti i postaviti oko 2 000 prometnih znakova, te uskladiti ograničenja brzine u naseljenom mjestu s ostatkom Bosne i Hercegovine, gdje je dopuštena brzina 60, a u Brčkom 50 kilometara na sat.

Zaključeno je da je za realizaciju ove studije potrebno još dosta vremena i sredstava, ali da će se raditi korak po korak, odnosno po prioritetima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti