Prihoda tekstilni kanali i difuzori:Odgovorno napravljeni da pokažu razliku

18.07.2014. 13:57 / Izvor: eKapija.ba
Prihoda tekstilni kanali i difuzori:Odgovorno napravljeni da pokažu razliku
OTVORI GALERIJU

Tekstilni kanali imaju dosta različitih naziva, "zračne čarape" ili airsox, tekstilni difuzori, zračni kanali, platnene cijevi ili platneni kanali (iako znamo da nisu izrađene od platna!), zračni rukavi i tako dalje.

Tekstilni kanali imaju dosta različitih naziva, "zračne čarape" ili airsox, tekstilni difuzori, zračni kanali, platnene cijevi ili platneni kanali  (iako znamo da nisu izrađene od platna!), zračni rukavi i tako dalje. U kompaniji Prihoda misle da je naprikladniji naziv: Tekstilni kanali i difuzori.

Prihoda proizvodi služe za dovod zraka (prijenos zraka), kao i za distribuciju/difuziju zraka u zoni boravka. Kompanija Inpro BH isporučuje obje vrste sistema, sistem distribucije sa pozitivnim pritiskom (dovod zraka) i sa negativnim pritiskom (odvod zraka iz prostorija).

Ispuštanje zraka iz difuzora

Svjež zrak koji ulazi u difuzor bilo kroz kraj ili kroz ulazni otvor može izaći iz difuzora na bilo koji od sljedećih načina:

  • kroz tkaninu – ukoliko odaberete propusni materijal
  • kroz mikro rupice - 0.2mm ili 0.4 mm laserski izrezane rupe u tkanini
  • kroz rupe – laserski izrezane rupe u promjeru većem od 4 mm
  • kroz male tekstilne mlaznice
  • kroz velike tekstilne mlaznice
  • putem adaptera / priključaka za utičnicu - zrak se preusmjerava na drugi sistem/područje
  • kroz izlaz na kraju - zrak se premješta na drugi sistem/područje

Uvijek vrijedi da je:  V = A + B + C + D + E + F + G (određene vrijednosti A, B, C, D, E, F, G mogu biti nula)

Odvod zraka pri negativnom pritisku (usisne cijevi)

Rupe se koriste za odvod zraka iz prostorija.

Kanali za protok zraka

Kanali izrađeni od nepropusnih materijala ili izoliranih cijevi, prenose zrak do odredišta, bez difuzije. "Mi smo potpuno tehnički osposobljeni za dizajniranje i proizvodnju račvi, zglobova i drugih elemenata pogodnih za svaku vrstu situacije", ističu iz kompanije Prihoda.

Udaljenost protoka zraka

Svježi zrak se distribuira kroz zračne difuzore korištenjem gotovo bilo kojeg promjera laserski izrezanih rupa u bilo kojem položaju na obodu kanala. Kombinacija veličina i položaja rupa daje gotovo beskonačan broj varijacija dizajna. Raspon mogućnosti počinje s malim stopama difuzije i nastavlja se do velikih brzina kretanja zraka sa dugim dometom. Male rupice s promjerom od 0,2 ili 0,4 mm, koje mi nazivamo mikro perforacije, prvenstveno se koristi kao sporiji distributeri zraka. Ukoliko želimo osigurati veći ili brži dovod zraka onda koristimo i veće rupe koje imaju promjer oko  4mm i više, koje mi nazivamo perforacije. Pri izračunavanju putanje zraka, moramo uzeti u obzir razlike u temperaturi dovedenog zraka i sobnu temperaturu.

Tekstilni difuzori su univerzalno sredstvo za raspodjelu zraka i pokrivaju cijeli spektar različitih načina dovoda zraka. Željena raspodjela zraka se postiže odabirom odgovarajućeg načina za ispust zraka. U svakom difuzoru se mogu kombinovati različite metode ispuštanja zraka u omjeru koji vam odgovara.

Udaljenost protoka zraka od zračnih difuzora

Udaljenost ovisi o dostupnom statičkom pritisku i temperaturi. Brzina strujanja zraka na različitim udaljenostima od difuzora može se izračunati pomoću našeg programskog softvera koji se stalno poboljšava, a uzimajući u obzir sve relevantne dizajnerske uticaje. To, između ostalog, uključuje pozitivan pritisak u difuzorima, položaj i dimenziju izlaznog otvora i temperaturnu razliku. U slučajevima gdje softver ne  može pouzdano izračunati brzinu zraka (na primjer zbog složenije interakcije višestrukog strujanja zraka) mi to možemo izračunati pomoću našeg Fluent softvera.

Općenito, Prihoda zračni difuzori imaju sličnu brzinu protoka zraka kao i limene cijevi. Maksimalna brzina u kanalu diktira aerodinamičku buku u suradnji s mjestom. Dodatno ograničenje brzine može biti potrebno s obzirom na turbulenciju protoka, što može uzrokovati vibraciju tkanine. Također je potrebno uzeti u obzir posebne uvjete protoka, statički pritisak  i težinu tkanine.

Instalacija

Instalacija Prihoda tesktilnih kanala je brza i jednostavna, te koristi minimalan broj dobro osmišljenih komponenti. Instalacija obično traje oko 70% manje vremena nego kod limenih cijevi.

Ovdje možete vidjeti animirane upute za montažu

Održavanje

Svi Prihoda tekstilni kanali i difuzori su izrađeni od kvalitetnih i otpornih materijala bez dodataka prirodnih vlakana. Sastav materijala je naveden u tehničkom opisu vaše narudžbe. Cijevi/difuzori od propusnih tkanina (PMS, PMI, PLS, PLI) se mogu prati u običnoj mašini za pranje veša. Nepropusne tkanine (NMS, NMI, NLP, NLS, NMR) se mogu prati u veš mašini, ali samo na blagoj temperaturi, dok NMF, NHE i NLF materijali se moraju prati ručno. Ukoliko difuzor/cijev sadrži  prstenove, lukove ili zatezivače, ti fiksni dijelovi se moraju izvaditi prije pranja. Nakupljanja prašine na vanjskom dijelu se može jednostavno otkloniti pomoću usisavača tako da pranje možda i nije potrebno.

Prilikom održavanja se moraju strogo slijediti upute za pranje koje se nalaze na naljepnicama koje su ušivene u svakom dijelu.

Prihoda reciklaža uz REPREVE®

  • Tekstilni kanali i difuzori su izrađeni od 100 % recikliranog materijala
  • Provodni, prozirni i certificirani.

Izrađeni su od 100% prethodno upotrebljenih plastičnih boca.

Odgovorno napravljeni da pokažu razliku

Prihoda materijali su razvijeni kako bi zadovoljili najviše zahtjeve tehničke i kvalitetne zahtjeve potrebne za tekstilne kanale i difuzore. Prihoda sarađujemo sa globalnim tekstilni proizvođačem kao što je Unifi, kako bi koristili njihova REPREVE reciklirana vlakna, koja su napravljena od prethodno upotrebljenih plastičnih boca. REPREVE reciklirano vlakno je ono što naš Prihoda reciklirani proizvod PMIre čini održivim. Ovaj proizvod izgleda i obavlja isto što i izvorni Prihoda PMI koji je vatrotporan i anti – bakterijski.

Prihoda 100 % reciklirani materijal se skladišti odvojeno od bilo kojeg drugog nerecikliranog materijala i svaka rolna ima svoj jedinstveni identifikacijski broj.

Više informacija o Prihoda proizvodima potražite na web stranici www.prihoda.com/ba

Firma Inpro BH d.o.o. Zenica je ovlašteni zastupnik i distributer češke firme Prihoda za tekstilne kanale za distribuciju zraka za područje Bosne i Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti