Prijave za podsticaje za poljoprivredu do 22. maja

27.04.2015. 07:47 / Izvor: SRNA
Prijave za podsticaje za poljoprivredu do 22. maja

Banjalučki Centar za razvoj i unapređenje sela raspisao je javni poziv za dodjelu podsticaja i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje, koji će biti otvoren do 22. maja.Banjalučki Centar za razvoj i unapređenje sela raspisao je javni poziv za dodjelu podsticaja i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje, koji će biti otvoren do 22. maja.

Banjalučki Centar za razvoj i unapređenje sela raspisao je javni poziv za dodjelu podsticaja i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje, koji će biti otvoren do 22. maja.

Podsticaji se dodjeljuju za voćarsku i proizvodnju u plastenicima, nabavku opreme i mehanizacije, za izgradnju i proširenje objekata za smještaj životinja, za uzgoj kvalitetnih priplodnih junica i za pčelare.

Za podsticaje u ovoj godini planirano je pola miliona KM, ali tačan iznos koji će biti dodijeljen zavisi od punjenja budžeta grada.

Centar će novcem iz podsticaja finansirati 50 odsto vrijednosti izabranih projekata.

Pravo na podsticaje imaju pravna i fizička lica registrovana kao poljoprivredno gazdinstvo koja raspolažu poljoprivrednim površinama dovoljnim za obavljanje djelatnosti.

Poljoprivrednici koji se jave na poziv treba da imaju dovoljan broj radno sposobnih članova ili zaposlenih, da imaju mjesto stalnog prebivališta ili sjedišta na teritoriji grada i da nemaju neizmirenih obaveza prema Centru za razvoj i unapređenje sela.

Zahtjev za dodjelu podsticajnih sredstava, sa prijavom, zainteresovani treba da dostave na adresu Centara za razvoj i unapređenje sela - Poljoprivredna služba, Jug Bogdana 6, Banjaluka.

Sve to mogu predati i lično u kancelariju Poljoprivredne službe Centra, radnim danom od 9.00 do 15.00 časova.

Građani sve dodatne informacije mogu dobiti u kancelariji poljoprivredne službe Centra ili na brojeve telefona: 051/433-639, 433-621 i 433-622.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti