Prijavilo se 180 firmi za učešće u podjeli pomoći poplavljenim u RS

02.07.2014. 10:26 / Izvor: eKapija.ba
Prijavilo se 180 firmi za učešće u podjeli pomoći poplavljenim u RS

Potpisivanje ugovora između privrednih društava koja su se prijavila za učešće u „vaučer modelu“ i Fonda solidarnosti RS, kojima će biti definisana prava i obaveze preduzeća u ovom procesu, biće organizovano u toku ove sedmice.

Privredna komora Republike Srpske dostavila je 1. jula Ministarstvu finansija RS dopunjeni prijedlog Liste privrednih subjakata koji žele da se uključe u aktivnosti na realizaciji Uredbe o načinu i postupku sanacije šteta na stambenim objektima izazvanim poplavama u Republici Srpskoj u maju 2014. godine.

U prijedlogu Liste nalazi se više od 180 domaćih privrednih društava, koja se bave proizvodnjom i prometom građevinskog materijala i materijala za instalacije, namještaja i tehničkih uređaja u domaćinstvu i drugih roba sa utvrđenog Spiska roba i usluga koje se mogu kupiti elektronskom platnom katicom.

Potpisivanje ugovora između privrednih društava koja su se prijavila za učešće u „vaučer modelu“ i Fonda solidarnosti RS, kojima će biti definisana prava i obaveze preduzeća u ovom procesu, biće organizovano u toku ove sedmice u područnim privrednim komorama (Banja Luka, Doboj i Bijeljina), u zavisnosti od područja na kojima je sjedište kompanije. O tačnim terminima potpisivanja ugovora, privredna društva biće blagovremeno obavještena.

S obzirom da prijave i dalje kontinuirano stižu, Privredna komora RS smatra da bi u narednom periodu trebalo ostaviti mogućnost za dopunu Liste privrednih subjekata.

Podsjećamo da su se za učešće u ovom vaučer modelu mogla prijaviti sva domaća privredna društva, a da se obrazac za prijavu i lista roba i usluga koje mogu biti predmetom nabavke nalazi na internet stranici Privredne komore RS www.komorars.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti