Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prijedorputevi AD: Preko pola vijeka tradicije

Svoju djelatnost je obavljalo u sastavu preduzeća za održavanje i zaštitu puteva u Banjoj Luci. Preduzeće je, kroz ovaj dugi period, prošlo kroz razne oblike organizovanja i izmjene pravnog statusa u zavisnosti od propisa i privrednih uslova u zemlji.

03.09.2014. 08:27 / Izvor: eKapija.ba

Preduzeće za građenje, održavanje i zaštitu puteva "Prijedorputevi" a.d. Prijedor postoji preko 50 godina.

Svoju djelatnost je obavljalo u sastavu preduzeća za održavanje i zaštitu puteva u Banjoj Luci. Preduzeće je, kroz ovaj dugi period, prošlo kroz razne oblike organizovanja i izmjene pravnog statusa u zavisnosti od propisa i privrednih uslova u zemlji. Sada posluje pod nazivom preduzeće za građenje održavanje i zaštitu puteva Prijedorputevi a.d. Prijedor.

Preduzeće posjeduje značajnu referentnu listu izvedenih radova.

Osnovna djelatnost preduzeća je izgradnja, održavanje i zaštita svih vrsta drumskih saobraćajnica, proizvodnja i prodaja kamenih agregata, proizvodnja, prodaja i ugradnja betona i asfalta, postavljanje i održavanje horizontalne i vertiklane signalizacije te ostali poslovi iz oblasti niskogradnje.

Preduzeće posjeduje asfaltnu bazu kapaciteta 105 t/h na lokaciji Kamičani, pored magistralnog puta Prijedor-Banja Luka, te pogon za proizvodnju betona u Orlovcima, 3 km od centra Prijedora kao i svu potrebnu opremu i mehanizaciju za obavljanje gore navedenih poslova.

Prijedorputevi su certifikovani u skladu sa sistemom upravljanja kvaliteta EN ISO 9001:2000 (broj sertifikata 04100060388) od 2006. godine. Izvršeno je i usklađivanje sa EN ISO 9001:2008.

Osnovna djelatnost preduzeća je održavanje i  zaštita magistralnih i regionalnih puteva. Sa 123 zaposlena, preduzeće održava putnu mrežu u dužini od blizu 400 km, od kojih su više od pola magistralni.

U okviru svoje djelatnosti ova firma izvršava: rekonstrukcija i održavanje puteva, održavanje objekata na putu, održavanje potrebne preglednosti puta, čišćenje puteva i objekata na putevima, postavljanje i zamjene saobraćajnih znakova, održavanje zelenih površina i zasada na putnom pojasu, održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu, proizvodnja građevinskog materijala kao i projektovanje i laboratorijska ispitivanja.

PODIJELI:

TAGOVI:

#prijedor putevi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti