Prijevoznici obustavljaju saobraćaj na pet minuta u znak upozorenja

25.06.2014. 08:33 / Izvor: Fena
Prijevoznici obustavljaju saobraćaj na pet minuta u znak upozorenja

Petominutna obustava saobraćaja samo je znak upozorenja, s tim da nije isključena mogućnost i većeg protesta ukoliko se njihovi zahtjevi za suzbijenjem nelegalnog prijevoza ne shvate ozbiljno.

Udruženje prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH)  na sjednici Odbora donijelo je zaključak da se 27. juna u 11.55 sati, poštujući mjere sigurnosti saobraćaja, organizira petominutna obustava saobraćaja prijevozika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika, kao znak upozorenja nadležnim organima vlasti da je neophodno hitno pristupiti sprječavanju svih oblika nelegalnog prijevoza.

"Dugogodišnji problem nelegalnog rada u oblasti prijevoza pokušavamo riješiti preko nadležnih ministarstava i inspekcija. Oni vjerovatno rade svoj posao, ali je to za nas nedovoljno i očekujemo da se više učini na suzbijanju nelegalnog prijevoza", kazao je za Agenciju Fena predsjednik Udruženja prijevoznika u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu putnika VTK BiH Ivan Kovačević.

Po njegovim riječima, petominutna obustava saobraćaja samo je znak upozorenja, s tim da nije isključena mogućnost i većeg protesta ukoliko se njihovi zahtjevi za suzbijenjem nelegalnog prijevoza ne shvate ozbiljno.

Kovačević je izdvojio da je veliki broj nelegalnih kombi prevoznika koji voze putnike prema odredištima u nekim evropskim zemljama.

"Oni ne plaćaju poreze, niti druge obaveze prema državi, a štetu trpe i legalni prijevoznici koji te obaveze uredno izmiruju", dodao je Kovačević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti